Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza

Osam ključnih tehnologija koje će utjecati na sve tvrtke

11.06.2015., Zagreb - Lijepo i suncano vrijeme idealno je za snimanje najljepseg zagrebackog trga prepunog sarenog cvijeca i turista na odmoru. Mladi Zagrepcanin ovjekovjecio je trg svojim dronom. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
02.08.2016.
u 07:00

U novom izvješću Tech breakthroughs megatrend analiziralo se više od 150 tehnologija na globalnoj razini i razvili metodologiju za određivanje onih koje su najvažnije za pojedina poduzeća i cijele sektore.

Umjetna inteligencija, digitalno proširena stvarnost, blockchain (baza podataka), bespilotne letjelice, internet stvari, roboti, virtualna stvarnost i 3D ispis – osam je ključnih tehnologija za koje u tvrtki PwC smatraju da će u bliskoj budućnosti imati najveći utjecaj na poduzeća diljem svijeta.

U PwC-u navode da se s pojavom mnogih tehnoloških inovacija koje utječu na poslovanje te mnogo njih koje su na pomolu postavlja pitanje kako izvršni direktori u takvom kontekstu mogu razviti učinkovite strategije za primjenu novih tehnologija.

Stoga su u svom novom izvješću Tech breakthroughs megatrend u toj tvrtki analizirali više od 150 tehnologija na globalnoj razini i razvili metodologiju za određivanje onih koje su najvažnije za pojedina poduzeća i cijele sektore.

Osam ključnih tehnologija, navode u PwC-u, neće u istoj mjeri utjecati na pojedine sektore, no na tom su popisu tehnologije koje će idućih godina imati najveći utjecaj na različite industrije i na globalnoj razini. Kako bi izdvojio osam ključnih tehnologija, PwC je filtrirao tehnologije na temelju utjecaja na poslovanje i komercijalnu održivost u idućih pet do sedam godina.

>> Ovako bi mogao izgledati svjetski poredak do 2035. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije