Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci SMART - Pogled u tehnološku sadašnjost i budućnost

Organizacije ne čine dovoljno za budućnost rada

Usredotočeno je na 45 sposobnosti, a na temelju broja sudionika koji su izjavili da je određena sposobnost važna za budućnost njihova poslovanja
04. prosinca 2018. u 22:39 0 komentara 56 prikaza
PwC
Foto: DANISH SIDDIQUI/REUTERS/PIXSELL

Dok je većina poduzeća prepoznala koje su sposobnosti važne za njihov budući uspjeh, puno njih danas ne poduzima potrebne korake da bi ih izgradila ili uvela u svoje organizacije. Ovi koraci uključuju korištenje podatkovne analitike pri donošenju kadrovskih odluka i stvaranju izuzetnog radnog okruženja zaposlenicima.

Hakeri ISTRAŽIVANJE O POVJERENJU U DIGITALNO POKAZALO: Pola tvrtki nije spremno zaštititi sebe i kupce od hakera

U budućnosti će zbog ovog nedostatka poduzeća biti izložena riziku kad je riječ o privlačenju, razvijanju i zadržavanju stručnjaka koji su im potrebni za uspjeh. Ovo su neki od zaključaka PwC-ova najnovijeg izvješća o budućnosti rada pod nazivom Future of Work, ostvarenog u suradnji s Lyndom Gratton, profesoricom na katedri za upravljačke vještine poslovne škole London Business School. Izvješće se temelji na istraživanju u kojem je sudjelovalo 1246 poduzeća i voditelja odjela ljudskih potencijala iz 79 zemalja.

Usredotočeno je na 45 sposobnosti, a na temelju broja sudionika koji su izjavili da je određena sposobnost važna za budućnost njihova poslovanja. Naveli su i da ne poduzimaju nikakve korake u tom pogledu. Treba identificirati područja na kojima su organizacije "najizloženije riziku".

Madibu Analytic Megatrend poslovna rješenja Do pravovremenih izvještaja 
o prodaji u maloprodajnom 
lancu uz aplikaciju hrvatske startup tvrtke Cloudonia

Carol Stubbings, zajednička globalna voditeljica odjela za HR usluge, PwC UK, kaže: "Tehnologija i trendovi kao što su, primjerice, sve dulji očekivani životni vijek, društveni pritisci te pritisci na području zaštite okoliša i ekonomija honorarnih poslova („gig economy") mijenjaju svijet rada. Tvrtke koje danas prepoznaju ove promjene s kojima se radna snaga suočava bit će one koje će prosperirati u budućnosti".

>> Pogledajte FlexPai - mobitel sa savitljivim zaslonom


 
Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.