Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE O POVJERENJU U DIGITALNO POKAZALO:

Pola tvrtki nije spremno zaštititi sebe i kupce od hakera

Hakeri
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
13.11.2018.
u 12:55

Iz PwC-a su istaknuli 10 prilika za poboljšanje sigurnosti i zaštite privatnosti te izgradnju povjerenja među potrošačima

PwC-ovo istraživanje o povjerenju u digitalno Digital Trust Insights pokazalo je kako su tvrtke svih veličina jednako nespremne na borbu protiv kibernetičkih prijetnji i zaštitu svog poslovanja i kupaca. Tek 53% poduzeća provodi proaktivno upravljanje rizicima od digitalne transformacije. No, još su šokantniji podaci o tome koliko ih planira uskladiti sigurnosne mjere vezane uz sigurnost s poslovnim ciljevima; to kani tek 23% poduzeća, čak i onih koja imaju prihode veće od 100 milijuna dolara.

U toj ih je kategoriji manje od pola spremno za usklađivanje s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR-om) koja je stupila na snagu u svibnju. U tom kontekstu ne iznenađuje onda da samo 27% menadžera vjeruje kako uprave njihovih organizacija dobivaju odgovarajuće podatke nužne za upravljanje kibernetičkim i rizicima povezanima sa zaštitom privatnosti. Poslovne prakse očito nisu usklađene s načelnim stavovima pa iako 81% rukovoditelja smatra internet stvari (IoT) ključnim za poslovanje, samo 39% ih je uvjereno kako su uspostavili dovoljno kontrola koje bi jamčile povjerenje u digitalno.

Digital Trust Insights prerađeno je izdanje istraživanja o globalnom stanju informacijske sigurnosti koje PwC provodi već 20 godina i provedeno je na 3000 poslovnih lidera u 81 zemlji, u različitim industrijskim sektorima. Osnovna je poruka koja je iz njega proizašla da tvrtke, umjesto da samo ublažavaju rizike, moraju uklopiti pitanja kibernetičke sigurnosti u poslovne strategije.

Iz PwC-a su istaknuli 10 prilika za poboljšanje sigurnosti i zaštite privatnosti te izgradnju povjerenja među potrošačima: odnose se na uključivanje sigurnosnih stručnjaka već na početku digitalne transformacije, izgradnju baze ljudskih potencijala, podizanje razine osviještenosti i odgovornosti zaposlenika, poboljšanje komunikacije i interakcije s upravom, ugradnju pitanja sigurnosti u poslovne ciljeve, izgradnju povjerenja u pogledu zaštite podataka, povećanje kibernetičke otpornosti, poznavanje „neprijatelja“, proaktivnost u usklađivanju s propisima i praćenje inovacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije