Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantna usporedba

Objavljene fotografije pluća dvoje pacijenata: Oboje imaju koronu. Jedan je cijepljen, drugi nije

Intensive care unit at Sotiria hospital in Athens
Foto: Giorgos Moutafis/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
25.10.2021.
u 12:09

- Cjepivo djeluje izuzetno dobro i sprječava da virus napreduje do upale pluća ili da infiltrira pluća - ustvrdio je dr. Durrani

Šokantne fotografije rendgena pluća dvoje pacijenta pokazuju koju razliku cjepiva doista čine. Fotografije pokazuju utjecaj virusa na pluća pacijenata oboljelih od COVID-19, no jedan je pacijent cijepljen, dok drugi nije.

- Oni koji se jako razbole su necijepljene osobe - kazao je šef osoblja u Medicinskom centru Deer Valley dr. Sam Durrani te dodao kako necijepljene osobe često moraju biti na mehaničkoj ventilaciji ili kisiku, navodi The Sun

- Pluća cijepljenog pacijenta pokazuju više protoka zraka, s većim dijelom pluća osobenim u crno, što znači da nema oštećenja ili je ono malo. S druge strane, rendgen necijepljenje osobe pokazuje da su pluća zakrčena, što ograničava protok kisika u cijelom tijelu - kazao je dr. Durrani.

- Cjepiva štite od težeg oblika bolesti i smrti kod većine ljudi koji dobiju koronu – objasnio je.

Podaci američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju da je rizik od umiranja od COVID-19 11 puta veći za necijepljene odrasle osobe od onih koji su cijepljeni.

Smrti osoba koje su u potpunosti cijepljene čine 1% ukupnih smrti od COVID-19 u Engleskoj

- Cjepivo djeluje izuzetno dobro i sprječava da virus napreduje do upale pluća ili da infiltrira pluća - ustvrdio je dr. Durrani. 

VIDEO Objavljujemo izjavu pet članova Znanstvenog savjeta: 'Ograđujemo se od izjava prof. Lauca'

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Vakserčina
Vakserčina
13:10 25.10.2021.

Da li cjepiva štite od teškog oblika bolesti i one koji su cjepljeni a ipak umru od kovida?

AN
angeomihael
13:51 25.10.2021.

Isto kao crna pluća pušača na kutiji cigareta i kad se ispostavilo da su to pluća nepušača,rudara,nastao je muk.Istina je voda duboka.

Avatar BlackCalder
BlackCalder
14:04 25.10.2021.

Dob. Status preboljenja različitih bolesti. Pušač/Nepušač. Zanimanje. ...i tek onda možemo uspoređivati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije