Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje Nvidije

Styrijin Data Science tim osvojio prestižnu nagradu u Münchenu

Styrijin tim s Jensenom Huangom, šefom Nvidije
18.10.2017.
u 19:31

Rad Styrijina Data Science tima osvojio je prestižnu nagradu za najbolju 
poster-prezentaciju na tehnološkoj konferenciji Nvidia GTC Europe 2017.

Styrijin Data Science tim iz Zagreba nastupio je na jednoj od najvažnijih tehnoloških konferencija – Nvidia GTC Europe 2017. koja se proteklog tjedna održala u Münchenu.

Već sam odabir rada Styrijina tima za izlaganje u žestokoj konkurenciji bio je uspjeh sam za sebe.

– No pravo iznenađenje tek je uslijedilo: rad naših stručnjaka osvojio je prestižnu nagradu za najbolju poster-prezentaciju. Osim samog sadržaja postera, koji prikazuje znanstveni, ali i praktični doprinos projekta Willhaben Fashion Cam, ocjenjivala se i prezentacija publici. Vjerujemo da je jedna od stvari koja nam je donijela nagradu upravo činjenica da se radi o živom proizvodu na tržištu koji smo praktično i demonstrirali posjetiteljima konferencije – kaže nam Marko Velić, voditelj tima.

Konferencija okuplja vodeće stručnjake i znanstvenike koji se bave područjem umjetne inteligencije. Iako je izvorno konferencija posvećena GPU računalstvu, odnosno obradi na grafičkim procesorima, posljednjih godina fokus Nvidije prebacio se gotovo potpuno s grafike na umjetnu inteligenciju.

– Jedan od glavnih razloga AI revolucije upravo je napredak u GPU čipovima koji je omogućio obrade velikih količina podataka u razumnom vremenu. Sukladno tome, većina sadržaja na konferenciji posvećena je upravo tome (napredak u strojnom učenju, nove vrste hardvera, samovozeći automobili, robotika itd.) – govori nam M. Velić.

– Ova nagrada veliki je poticaj za rad i potvrda da se isplati ulagati u vrhunsku znanost, i to u primjeni u industriji, tj. privatnom sektoru. Vrhunska znanstvena dostignuća danas vrlo brzo pronalaze primjenu u praksi i tvrtkama donose kompetitivnu prednost te Styria prati taj trend. Priznanje je izazvalo i velik interes polaznika konferencije pa su tako već ostvareni kontakti s vrlo zanimljivim tvrtkama iz svijeta – dodao je Velić.

Osim R&D-a u području računalnog vida, Styrijin tim bavi se i razvojem u području NLP-a, a nedavno je upravo u tom području Styria osvojila projekt financiran s pola milijuna eura iz Googleova DNI fonda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije