Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mannheim

Njemački sud odbacio uzajamne tužbe Applea i Samsunga

'epa03094694 (FILE) A file photo dated 04 December 2008 showing visitors below the Apple logo outside the Apple Store in Munich, Germany. Motorola has begun legal action against Apple stores in German
'Lukas Barth'
02.03.2012.
u 18:26

Riječ je o tužbama koje su tvrtke podnijele zbog kopiranja funkcije otključavanja mobilnih uređaja povlačenjem po ekranu.

Regionalni sud njemačke države Mannheim u petak je odbacio tužbe koje su Apple i Samsung uzajamno podnijeli zbog navodnog kopiranja funkcije otključavanja mobilnih uređaja povlačenjem po ekranu ("slide to unlock"), prenosi BBC.

Apple nije htio komentirati odluku, dok su iz Samsunga poručili da su razočarani što sud nije dijelio njihov pogled na kršenje patenta te su naglasili kako je još jedna tužba zbog kršenja četiriju patenata na čekanju u Mannheimu.

Sud u Mannheimu u siječnju je već odlučio u korist Applea, a protiv Samsunga u slučaju dva patenta. Apple je prošlog mjeseca u Münchenu dobio tužbu koju je zbog kršenja patenta na otključavanje podnio protiv Motorole Mobility, tvrtke koju je prošle godine kupio Google.

Pravne borbe između Applea i tvrtki koje koriste suparnički operativni sustav, Googleov Android, traju već gotovo godinu dana i proširile su se po brojnim zemljama. Apple je Samsung prvi put tužio u travnju prošle godine uz optužbu kako uređaji iz Samsungove serije naprednih telefona i tabletnih računala Galaxy bezočno kopiraju ranije Appleove uređaje poput iPada i iPhonea. Južnokorejska tvrtka uzvratila je svojim tužbama zbog kršenja patenata na 3G/UMTS.

Komentara 1

CI
cickova
21:17 03.03.2012.

razvlacenjem po ekranu?!?! brutala e, kaj se ajfonovi i samsungovi mobiteli mogu razvlacit... ideeeeeeeeeees. novinarstvo: skolski primjer nepismenosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije