Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bug nije uklonjen

Njemačka vlada građanima preporučila da ne koriste IE

internet explorer
Reuters/Pixsell
20.09.2012.
u 08:26

Bug koji je zamijećen na Microsoftovu pregledniku u računalo može propustiti čitav niz nepogodnog softvera, a može ga se naći u verzijama Internet Explorera od 6 pa sve do 9 na Windows XP-u, Visti i Windowsima 7

Zbog nedostatka u Internet Exploreru, na koji je Microsoft upozorio u ponedjeljak, a još uvijek nije uklonjen, njemačka vlada svojim je državljanima predložila da se počnu koristiti drugim internetskim preglednicima.

>>Microsoft: Oprez, virus Poison Ivy prijeti milijunima korisnika!

Bug koji je zamijećen na Microsoftovu pregledniku, ako nije redovito provjeravan, u računalo može propustiti čitav niz nepogodnog softvera, donosi Wired, a može ga se naći u verzijama Internet Explorera od 6 pa sve do 9 na Windows XP-u, Visti i Windowsima 7.

Čini se da su opasnosti koje svojim korisnicima donosi ovaj bug toliko velike da je njemački ured za sigurnost informacija odlučio izdati upozorenje, i to je prvi slučaj da su od Nijemaca zatražili da prestanu koristiti određeni internetski preglednik u korist njegovih konkurenata.

Iz Microsofta poručuju da većina korisnika njihova pretraživača nije ugrožena te da je broj "napada" ograničen. U uputama za izbjegavanje eventualnih problema korisnicima predlažu deaktivaciju ActiveX kontrola ili korištenje Enhanced Mitigation Experience Toolkita dok ne izađe "zakrpa" za bug.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
09:29 20.09.2012.

sve s eto radi zbog apsolutne kontrole.eeeeehehehhe

LO
lojtra1
11:02 20.09.2012.

Tko želi brzinu nek instalira operu a tko želi funkcionalnost - firefox. Besplatna, otvorena, tehnički dotjerana rješenja s kojima ne dovodite "advokate" u vaše računalo, posao ili dom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije