Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Njemačka vlada građanima preporučila da ne koriste IE

Bug koji je zamijećen na Microsoftovu pregledniku u računalo može propustiti čitav niz nepogodnog softvera, a može ga se naći u verzijama Internet Explorera od 6 pa sve do 9 na Windows XP-u, Visti i Windowsima 7
20. rujna 2012. u 08:26 2 komentara 8 prikaza
internet explorer
Foto: Reuters/Pixsell

Zbog nedostatka u Internet Exploreru, na koji je Microsoft upozorio u ponedjeljak, a još uvijek nije uklonjen, njemačka vlada svojim je državljanima predložila da se počnu koristiti drugim internetskim preglednicima.

>>Microsoft: Oprez, virus Poison Ivy prijeti milijunima korisnika!

Bug koji je zamijećen na Microsoftovu pregledniku, ako nije redovito provjeravan, u računalo može propustiti čitav niz nepogodnog softvera, donosi Wired, a može ga se naći u verzijama Internet Explorera od 6 pa sve do 9 na Windows XP-u, Visti i Windowsima 7.

Čini se da su opasnosti koje svojim korisnicima donosi ovaj bug toliko velike da je njemački ured za sigurnost informacija odlučio izdati upozorenje, i to je prvi slučaj da su od Nijemaca zatražili da prestanu koristiti određeni internetski preglednik u korist njegovih konkurenata.

Iz Microsofta poručuju da većina korisnika njihova pretraživača nije ugrožena te da je broj "napada" ograničen. U uputama za izbjegavanje eventualnih problema korisnicima predlažu deaktivaciju ActiveX kontrola ili korištenje Enhanced Mitigation Experience Toolkita dok ne izađe "zakrpa" za bug.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
  • hag je djelo komunjara:

    sve s eto radi zbog apsolutne kontrole.eeeeehehehhe

  • lojtra1:

    Tko želi brzinu nek instalira operu a tko želi funkcionalnost - firefox. Besplatna, otvorena, tehnički dotjerana rješenja s kojima ne dovodite "advokate" u vaše računalo, posao ili dom.