Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunska tehnologija

Neka nova lica i već poznata tehnološka rješenja

Logitech
Foto: Logitech
1/9
02.06.2021.
u 16:38

Arhitektura je najčešće savršen spoj estetike i funkcionalnosti, nerijetko i umjetnosti. Na tom stvaralačkom putu tehnologija igra vrlo važnu ulogu

Beton – hladan i beživotan materijal? Možda tome i nije baš tako

Što vam prvo prođe mislima kada čujete riječ „beton“? Možda je to asocijacija na životne mudrosti starijih o hladnom materijalu „štetnom“ za vaše zdravlje  ili pragmatična poveznica na čvrsti građevinski materijal koji pruža sigurnost življenja - u svakom slučaju složit ćete se da vas konotacija vodi u smjeru nečega hladnog, robusnog i grubog.

No, beton kakav danas poznajemo je prošao dalek put od nužnog građevinskog materijala koji hladi bubrege do inspirativnog resursa za uređenje koji može upotpuniti i najtopliji interijer. Ako se pravilno kombiniraju s ostalim materijalima poput drveta i stakla, betonski elementi se mogu uklopiti u svaki prostor i dati mu moćnu industrijsku notu.

Foto: Logitech

Beton kao inspiracija

Mističnost betona i njegovu intrigantnu ulogu u uređenju interijera otkrio je prije desetak godina arhitekt sa zagrebačkom adresom Jurica Huljev, čija se arhitektonska rješenja danas mogu susresti diljem svijeta. Jurica stoji iza unikatnih i sofisticiranih radova od betona koji nose ime hrvatskog benda Synthesis, poznatog i iznimno cijenjenog u arhitektonskim krugovima i izvan naših granica. Unatoč sirovoj teksturi i nepravilnoj formi, beton je materijal koji je u kratko vrijeme postao primamljiv i iznimno tražen odabir zbog svoje otpornosti, dugotrajnosti i praktičnosti.

Foto: Logitech

Da beton ne dolazi nužno samo u formi podnih ili zidnih obloga, Jurica je dokazao svojim betonskim uradcima u formi rasvjetnih tijela, skulpturalnih umivaonika, stolova i stolica, fotelja i inih primjeraka nekonvencionalnog namještaja. No mašta i ideja su jedno, a do realizacije istih dug je i izazovan put koji uvelike može olakšati i ubrzati odgovarajuća napredna tehnologija.

Vrhunska tehnologija za vrhunska dostignuća

Inovativne rukotvorine iz Synthesis radionice uspješno nastaju već godinama uz primjenu vrhunskih Logitech gadgeta. Bilo da se radi o 3D modeliranju, razradi projekata ili izračunu idealnog omjera sastojaka, dizajn MX Master 3 miša pruža ergonomsku podršku višesatnom boravku za računalom. Ovaj najnapredniji primjerak iz Master serije dizajniran je upravo za kreativce i programere čiji svakodnevni zadaci zahtijevaju besprijekornu preciznost i produktivnost. Snažan optički senzor praćen vrhunskom Darkfield tehnologijom Jurici omogućava nesmetani rad na skoro svakoj podlozi, pa i betonu kojim je okružen.

Foto: Logitech

Stoga, želite unikatnu betonsku kadu, kamin s betonskim postoljem, betonske jastuke ili čak haljinu, Synthesis je vaša sljedeća destinacija za uređenja doma, poslovnog prostora ili nekog drugog okruženja.

Nova iskustva s provjerenim gadgetima

A da je beton zanimljiv i izazovan sa svojim kontrastnim karakteristikama, otkrila je i mlada studentica arhitekture, Lucija Vukušić, koja svoje znanje kuje u Kopenhagenu. Danski grad koji se može pohvaliti najpoznatijim primjercima moderne arhitekture Luciju je inspirirao da se u svom arhitektonskom izričaju vodi kombinacijom betona i drveta koji poput jin i janga uravnotežuju prostorne elemente.

Foto: Logitech

Lucija za sebe voli reći da je entuzijast slobodnog duha te inspiraciju voli potražiti u prirodi koja joj je izvor najboljih idejnih rješenja. U tome ju uvijek prati i njezin bežični miš Logitech MX Anywhere 3 s ergonomskim kućištem koje savršeno leži u ruci, ali i omogućuje praćenje na gotovo bilo kojoj površini. Miš dolazi u tri boje, a Lucijin odabir je nježna ružičasta jer, kako sama kaže, voli obojati svoje svakodnevno radno okruženje pastelnim notama koje ju dodatno motiviraju.

Foto: Logitech

Odabir pouzdanog partnera

Za uspješno svladavanje vašeg sljedećeg projekta odaberite i vi gadgete iz MX serije te upoznajte ergonomsku udobnost i vrhunsku preciznost na najvišoj razini. MX Master 3 ili MX Anywhere 3 miš uparite s MX Keys tipkovnicom i otkrijte svoj ključ uspjeha.

Sadržaj omogućio Logitech

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije