Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJE PROTIV ILEGALNOG SKIDANJA SADRŽAJA

Nakon Kickass Torrentsa, ugašen i Torrentz.eu - najpopularniji svjetski pretraživač torrenta

Računalo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.08.2016.
u 18:02

Vlasnik Torrentza ostavio je oproštajnu poruku: “Torrentz je bio besplatan, brz i moćan servis za pretragu. Torrentz će vas uvijek voljeti. Zbogom.”

Nakon što je navodni osnivač Kickass Torrenta (KAT) uhićen u Poljskoj, ugašen je još jedan pretraživač torrenta, ujedno i najpopularniji - Torrentz.eu.

Osnovan je već 2003. godine i stekao je ogromnu popularnost zbog svoje mogućnosti da korisnici na jednom mjestu pretražuju sve dostupne torrent servise i na taj način dođu do željenih filmova, glazbe i ostalih aplikacija koje bi inače morali platiti.

Svaki portal koji je prenio ovu vijest tvrdi kako je Torrenz.eu ugašen iznenada i bez ikakvog objašnjenja.

Još uvijek se nagađaju razlozi i nije jasno zašto je gašenje povezano sa pravnim akcijama protiv ilegalnog skidanja sadržaja, s obzirom kako je Torrentz samo pretraživač, a ne domaćin datoteka i sadržaja.

Vlasnik Torrentza ostavio je oproštajnu poruku: “Torrentz je bio besplatan, brz i moćan servis za pretragu. Torrentz će vas uvijek voljeti. Zbogom.”

>> Ovo je nastariji torrent koji se još uvijek dijeli

Komentara 7

PR
prarvat
18:21 06.08.2016.

dok je rusa, bit će i torrenta. džaba vam posa, ameri

DU
Deleted user
19:03 06.08.2016.

PiratBay nije ugasen.The Ship Still Sailing....

DU
Deleted user
19:10 06.08.2016.

Imaju servere po cijelom svijetu tako da....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije