Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi broj iQ-a

Može li tablet doista zamijeniti laptop?

tablet
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
28.07.2014.
u 14:08

Budite u korak s vremenom s iQ magazinom

U najnovijem broju iQ-a, magazina koji je na izvorištu modernih tehnologija i novih znanstvenih dostignuća, pročitajte: Može li doista tablet zamijeniti laptop za sve, pa čak i za poslovne svrhe ili moramo imati tablet za zabavu i laptop za ozbiljne stvari? Je li odzvonilo velikim i teškim prijenosnim računalima? Trebaju li nam uopće tipkovnica i miš?

Bez napredne tehnologije nezamisliva su i sportska natjecanja. Svako veliko globalno natjecanje podjednako je borba bitova i čipova koliko i borba za rezultate i medalje. Tehnologija neminovno mijenja sport, pitanje je samo želimo li mi uopće da se sport mijenja zbog tehnologije i gdje tu tehnologiju želimo vidjeti. Znate li što je Viper i što mjeri? Je li doista tehnologija izrade lopte "kriva" za poplavu golova na SP? Istražili smo kako rade i što mogu zeleni bolidi na strujni pogon? Može li tiha Formula E doista zamijeniti glasnu Formulu 1?

Da nisu sve igre u današnjem svijetu pobjegle na konzole i u virtualnu stvarnost, svjedoči nam bogata LARP (Live Action Role Play) scena u Hrvatskoj. Istražili smo koje sve LARP-ove vole igrati hrvatski ljubitelji igranja uloga u različitim temama od srednjovjekovnih mističnih ugođaja preko vampirskih pa do tema inspiriranih Ratovima zvijezda.

Foto: iQ

Reporter iQ magazina infiltrirao se u Camarillu Agram i otkrio kako napredovati na vampirskom dvoru moći u zagrebačkoj alternativnoj stvarnosti! Još su nas jednom autori kratkih priča zasuli svojim radovima za izbor najbolje kratke SF priče. Siniša Domić iz Zagreba piše nam na autentičnom zagorskom dijalektu o snalaženju i izgledima malog čovjeka u tehnološki represivnoj verziji Europske unije. Pozabavili smo se i zanimanjem fotoreportera: "Zašto sam i kako snimio gole nogometaše?"

Fotograf Pixsella ekskluzivno za iQ o velikom poslu u Brazilu.

iQ Magazin možete kupiti od srijede 30. 7. na kioscima za samo 9,90 kuna.

Komentara 13

GA
Galeb1530
12:31 31.07.2014.

Do daljnjega tablet nece u potpunosti zamijeniti lapptop ili drugi tip racunala, ali ce, vec je, biti komplement u 80% upotrebe. Kad ovo kazem, onda se ne bavim tracevima i ne iznosim neku svoju ludu viziju sadasnjosti i buducnosti. U nekim zemljama (npr. Svedska...) svaki ucenik od cetvrtog razreda osnovne skole posjeduje svoj osobni tablet kao komplement udzbenicima, u komunikaciji dom /skola, ucenik/ucenici itd, brzi, planirani i/ili spontani pristup ogromnoj biblioteci zvanoj Internet i jos stosta. Naravno ucenici dobiju/posudjuju tablet besplatno a financira ga opcina od poreznih sredstava. Danas je zivot u modernim i financijski jakim drustvima posao u skolama, na sveucilistima, u poslovnom kao i u politickom zivotu gotovo nezamisliv bez tablete. Koje ce posljedice tablet izazvati kod posebno male djece zbog svakodnevne i visesatne upotrebe tek cemo saznati.

PR
Proslijedi
22:24 28.07.2014.

Može li doista tablet zamijeniti laptop za sve, pa čak i za poslovne svrhe ili moramo imati tablet za zabavu i laptop za ozbiljne stvari? Je li odzvonilo velikim i teškim prijenosnim računalima? Trebaju li nam uopće tipkovnica i miš? Zanimljiva tema i ništa više , osim bezveznog daljnjeg lupetanja koje nema nikakve veze sa naslovm. Sramota za zbiljno novinarstvo.

Avatar fidelio
fidelio
01:45 30.07.2014.

Za programere za sada ne. Možda za saborske zastupnike. Da, za saborske zastupnike :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije