Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EXPO E3

Microsoft najavio revolucionarnu promjenu koja će se svidjeti gejmerima

Foto: Reuters/Pixsell
11.06.2018.
u 13:17

Za sada nije jasno hoće li igrači morati platiti za igranje pojedinačnih igara ili će moći pristupiti cijeloj knjižnici uz mjesečnu naknadu.

Microsoft gradi uslugu streaminga za video igre po uzoru na Netflix pri čemu su obećali da će "igranje igara na bilo kojem uređaju biti ravno onome na konzoli", prenosi DailyMail. Tvrtka sa sjedištem u Redmondu tvrdi da će igrači moći 'streamati' svoje blockbuster naslove na njihov Xbox, laptop ili smartphone.

Za sada nije jasno hoće li igrači morati platiti za igranje pojedinačnih igara ili će moći pristupiti cijeloj knjižnici uz mjesečnu naknadu. Microsoft ne vjeruje da će streaming u cijelosti zamijeniti namjenske kućanske konzole. Ova tvrtka također tvrdi da je testiranje novog hardvera Xboxa već u tijeku. 

Phil Spencer, izvršni direktor Miscrosofta zadužen za ''gaming'', tijekom konferencije za novinare na izložbi video igara E3 otkrio je Microsoftove planove za izgradnju usluge temeljene na "cloud" servisima.

- Naši inženjeri grade mrežu za igranje igara kako bi omogućili jednaku igraću kvalitetu na bilo kojem uređaju. Posvećeni smo usavršavanju vašeg igraćeg iskustva gdje god to bilo - na Xboxu, računalu ili mobitelu, rekao je Spencer.

Ovaj pristup, poznat kao Cloud Gaming, omogućuje igračima pristup širokoj biblioteci naslova bez potrebe za preuzimanjem ili instaliranjem svake pojedinačne igre. Cloud Gaming može omogućiti igranje video igara visoke kvalitete na mnogo manje moćnim uređajima, poput pametnih telefona, budući da se sva teška podizanja obrađuju na poslužitelju, a ne na uređaju koji koristi igrač.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije