Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologija

Microsoft Office 2010 dostupan u Hrvatskoj

microsoft
Reuters
16.06.2010.
u 15:11

Korisnici su pokazali veliki interes te je broj skinutih beta verzija premašio brojku od 9,5 milijuna što je dosadašnji najbolji rezultat jedne beta verzije, a predviđaju se i dobri prodajni rezultati.

Microsoft Office 2010, Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010 dostupni su od jučer na hrvatskom tržištu. Microsoft korporacija najavila je dostupnost Microsoft Office 2010 paketa u više od 35 tisuća prodavaonica diljem svijeta. Uz novi Office 2010 dolaze i Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project jednako bitni za svakodnevni rad. Korisnici su pokazali veliki interes te je broj skinutih beta verzija premašio brojku od 9,5 milijuna što je dosadašnji najbolji rezultat jedne beta verzije, a predviđaju se i dobri prodajni rezultati.

Velik korak učinjen je u suradnji s proizvođačima računala Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung i Sony na čijih će 100 milijuna uređaja širom svijeta, pri kupnji u idućoj godini, biti unaprijed instaliran Office 2010 koji će se moći aktivirati kupnjom bilo kojeg od tri raspoloživa pakiranja: Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 ili Office Proffesional 2010. U suradnji s prodajnim partnerima i proizvođačima računala učinjene su značajne promjene u izboru načina kako će krajnji korisnici nabavljati Office. Uz mogućnost kupnje kutije s medijem za instalaciju, novost je mogućnost kupnje kartice s ključem proizvoda kojom se aktivira Office predinstaliran na novom računalu.

- Nedavna istraživanja, koja je provela tvrtka comScore Tech Metrix, došla su do podataka da više od jedne milijarde korisnika osobnih računala ima instaliran Office softver što ga čini najrasprostranjenijim proizvodom na svijetu. S obzirom da trenutačno imamo 1,8 milijardi internetskih korisnika, smatramo da će se za novi Office 2010 zanimati i dosadašnji i novi korisnici, ponajprije zbog svojih naprednih komunikacijskih sposobnosti. Široka dostupnost i mogućnost korištenja "cloud" usluga s bilo koje lokacije njegova su velika prednost“, izjavila je Sanja Grčić Plečko, voditeljica poslovne grupe proizvoda za produktivnost u Microsoftu Hrvatska.

Prilikom kreiranja novog Officea, razvojni tim imao je veliku pomoć zahvaljujući povratnim informacijama, prijedlozima i idejama korisnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije