Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Microsoft odustaje od preuzimanja Yahooa

04. svibnja 2008. u 09:12 3 prikaza
yahoo-microsoft-txt.jpg
Foto: import

Softverski div Microsoft nakon tri mjeseca povukao je prijedlog za preuzimanje Yahooa jer dvije strane nisu uspjele dogovoriti prihvatljivu prodajnu cijenu, javlja BBC. Glavni direktor Microsofta Steve Ballmer formalno je povukao ponudu svoje tvrtke u otvorenom pismu Jerryju Yangu, glavnom direktoru Yahooa.

Ballmer je rekao da je Microsoft svoju prvotnu ponudu povisio sa 44,6 milijardi na 47,5 milijardi dolara, odnosno 33 dolara po dionici, no Yahoo nije pristajao na manje od 53 milijarde, odnosno 37 dolara po dionici, iznos koji Microsoft nije bio spreman platiti.

U Microsoftu su željeli sklopiti posao s Yahooom kako bi mogli konkurirati Googleom koji dominira unosnim tržištem internetskog oglašavanja. U svome pismu Jerryju Yangu, inače objavljenom na internetskoj stranici Microsofta, Ballmer piše da još uvijek vjeruje kako je njihova ponuda bila razumna, ne samo za Yahoo nego i tržište u cjelini.

"Nakon pomnog razmatranja, vjerujemo da u ekonomskom smislu, zahtjevi Yahooa za nas nemaju smisla te da je u najboljem interesu Microsoftovih dioničara, zaposlenika i ostalih zainteresiranih strana da povučemo naš prijedlog," zaključuje Ballmer.

(M.Mik)

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup