Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 699 kuna

MSAN u prodaju pustio novi hrvatski smartphone

mobitel,m san
Foto: M SAN
24.11.2013.
u 07:58

M SAN je u listopadu izbacio na tržište i prvi hrvatski tablet Vivax TPC-7120

Najveći hrvatski proizvođač računala, M SAN grupa u prodaju je bez pompe pustila dugonajavljivani, vlastiti smartphone, doznaje Poslovni dnevnik.

M SAN-ov pametni mobitel prodaje se pod brendom Vivax Point. Dolazi u dvije verzije: X40 s ekranom od 4 inča i X45 od 4,5 inča. Obje verzije pogonjene su najnovijim Androidom 4.2 i s podrškom za dvije SIM kartice.

Mobitele smo otkrili u dvije trgovine, gdje se prodaju po cijenama od 699 i 899 kuna, iz čega se može zaključiti da ciljaju na srednji i niži segment tržišta.

U M SAN-u objašnjavaju da nemaju komentara prije službenog predstavljanja najavljenog za 3. prosinca. Prema istraživanju agencije IDC Adriatics, prodaja pametnih mobitela i tableta dio je domaćeg IT tržišta koji najbrže raste. Lani je samo smartphonea prodano za 859,5 milijuna kuna.

M SAN je u razvoj smartphonea krenuo nakon što je u listopadu izbacio na tržište prvi hrvatski tablet Vivax TPC-7120. U siječnju je kompanija potvrdila da radi na prvom hrvatskom smartphoneu. No, u međuvremenu su svoje modele predstavili HG Spot i Hangar 18. I dok konkurencija u Hrvatskoj pozdravlja potez M SAN-a, u Srbiji je najveći konkurent ComTrade početkom studenog otvorio pregovore s Intelom kako bi ispitao mogućnost da na tamošnje tržište plasira smartphone i tablete pod vlastitim imenom, navodno brendom Tesla.

>>Nakon PS4 konzole, ‘vani’ je i Microsoftova nova ‘mašina’ za igranje

Ključne riječi

Komentara 22

MY
mycropht
09:34 25.11.2013.

Netko tko napiše "najnovijim Androidom 4.2" ne bi smio pisati o ovakvoj temi.

DT
dturina
10:23 25.11.2013.

Koliko može biti "prvih hrvatskih mobitela"? Ako je HG Spot pod svojim Forcebook brandom već plasirao stvari na tržište, onda ovo što je M-San napravio može biti eventualno drugi, a nikako prvi, a hrvatski nije ni jedan ni drugi jer se radi o white-label proizvodima iz Kine.

SA
sasoon
11:32 25.11.2013.

Nema tu hrvatskih smartphonea i tableta i ništa se ne proizvodi u Hrvatskoj. Kupili su neki kineski model i brandirali ga pod svojim imenom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije