Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

MSAN u prodaju pustio novi hrvatski smartphone

M SAN je u listopadu izbacio na tržište i prvi hrvatski tablet Vivax TPC-7120
24. studenoga 2013. u 07:58 22 komentara 19313 prikaza
mobitel,m san
Foto: M SAN

Najveći hrvatski proizvođač računala, M SAN grupa u prodaju je bez pompe pustila dugonajavljivani, vlastiti smartphone, doznaje Poslovni dnevnik.

M SAN-ov pametni mobitel prodaje se pod brendom Vivax Point. Dolazi u dvije verzije: X40 s ekranom od 4 inča i X45 od 4,5 inča. Obje verzije pogonjene su najnovijim Androidom 4.2 i s podrškom za dvije SIM kartice.

Mobitele smo otkrili u dvije trgovine, gdje se prodaju po cijenama od 699 i 899 kuna, iz čega se može zaključiti da ciljaju na srednji i niži segment tržišta.

U M SAN-u objašnjavaju da nemaju komentara prije službenog predstavljanja najavljenog za 3. prosinca. Prema istraživanju agencije IDC Adriatics, prodaja pametnih mobitela i tableta dio je domaćeg IT tržišta koji najbrže raste. Lani je samo smartphonea prodano za 859,5 milijuna kuna.

M SAN je u razvoj smartphonea krenuo nakon što je u listopadu izbacio na tržište prvi hrvatski tablet Vivax TPC-7120. U siječnju je kompanija potvrdila da radi na prvom hrvatskom smartphoneu. No, u međuvremenu su svoje modele predstavili HG Spot i Hangar 18. I dok konkurencija u Hrvatskoj pozdravlja potez M SAN-a, u Srbiji je najveći konkurent ComTrade početkom studenog otvorio pregovore s Intelom kako bi ispitao mogućnost da na tamošnje tržište plasira smartphone i tablete pod vlastitim imenom, navodno brendom Tesla.

>>Nakon PS4 konzole, ‘vani’ je i Microsoftova nova ‘mašina’ za igranje

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • mycropht:

    Netko tko napiše "najnovijim Androidom 4.2" ne bi smio pisati o ovakvoj temi.

  • dturina:

    Koliko može biti "prvih hrvatskih mobitela"? Ako je HG Spot pod svojim Forcebook brandom već plasirao stvari na tržište, onda ovo što je M-San napravio može biti eventualno drugi, a nikako prvi, a hrvatski nije ni jedan ni drugi jer ... prikaži još! se radi o white-label proizvodima iz Kine.

  • sasoon:

    Nema tu hrvatskih smartphonea i tableta i ništa se ne proizvodi u Hrvatskoj. Kupili su neki kineski model i brandirali ga pod svojim imenom