Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNETSKA PREVARA

Korisnici WhatsAppa u problemima: Dovoljan je samo jedan klik da dođe do krađe podataka

WhatsApp
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/2
20.04.2021.
u 16:03

Kad je riječ o WhatsAppu, našim korisnicima preporučamo da koriste alate u sklopu aplikacije kako bi nam poslali izvješće, prijavili ili blokirali kontakt - naveli su iz WhatsAppa.

Korisnici WhatsAppa imaju razloga za oprez. Naime, prijeti im nova prijevara koja se u samo nekoliko dana proširila Internetom. Korisnici dobivaju link koji im obećaje ružičastu temu mnogima omiljene aplikacije, no u slučaju da kliknu na nju umjesto teme doći će do krađe podataka. 

Istraživač internetske sigurnosti Rajshekhar Rajaharia naveo je u tvitu kojeg je objavio ovog vikenda kako se u WhatsApp grupama dijeli link koji navodno vodi korisnike do ružičaste teme. Kad se skine aplikacija, korisnik će, nažalost, ostati bez svojih podataka. 

 

Rajaharia je objavio kako korisnik može povratiti kontrolu nad mobitelom, prenosi BGR. 

Za početak, nužno je odmah obrisati spornu aplikaciju mobilnog uređaja. U slučaju da je ne možete pronaći, provjerite postavke uređaja gdje je pak možete pronaći i pobrisati. Nakon što je pobrisana aplikacija, korisnici trebaju ući u postavke WhatsAppa te prekinite vetz sa svim spojenim uređajima. Preporuča se i da se pobriše predmemorija preglednika i provjera dozvole.

WhatApp se oglasio vezano za novu prijevaru. 

- Svatko može dobiti neobičnu, nekarakterističnu ili sumnjivu poruku. Kada se to dogodi, pozivamo na oprez prije nego li se odgovori na poruku. Kad je riječ o WhatsAppu, našim korisnicima preporučamo da koriste alate u sklopu aplikacije kako bi nam poslali izvješće, prijavili ili blokirali kontakt - naveli su iz WhatsAppa. 

VIDEO: Pogledajte trenutak kada je NASA-in mini helikopter poletio na Marsu!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije