Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OPCIJA

Korisnici Tindera moći će vidjeti dogovaraju li spoj s – kriminalcem

Dating App During Covid-19 Pandemic - The Hague
Utrecht Robin/ABACA/PIXSELL
17.03.2021.
u 00:01

Tinder će ove godine korisnicima omogućiti pregled javnih podataka o potencijalnim partnerima koristeći njihovo ime ili broj mobitela

Jedna od najpopularnijih svjetskih aplikacija za ugovaranje spojeva putem interneta, Tinder, dodaje mogućnost provjere kriminalne prošlosti na svoju platformu u SAD-u, piše BBC.

Naime, Tinder će ove godine korisnicima omogućiti pregled javnih podataka o potencijalnim partnerima koristeći njihovo ime ili broj mobitela. Ovaj korak poduzima se radi dodatne sigurnosti korisnika pri online upoznavanju. Match Group, Tinderova matična tvrtka, planira naknadno uključiti tu mogućnost na sve svoje platforme.

– Shvatili smo da korporacije mogu igrati ključnu ulogu u pomaganju pri uklanjanju tih barijera – rekla je Tracey Breeden, voditeljica grupe za sigurnost Match Groupa. Match se udružio s Garbom, platformom za provjeru prošlosti, kako bi omogućio tu uslugu.

Tvrtku za provjeru prošlosti osnovale su žene radi prikupljanja javnih informacija i izvještaja o nasilju ili zlostavljanju, uključujući uhićenja, osuđujuće presude, mjere zabrane, uznemiravanje i druga nasilna kaznena djela radi stvaranja svojih izvještaja.

Provjere neće uključivati prekršaje vezane uz drogu ili prometne prekršaje jer je istraživanje pokazalo da ne postoji veza između posjedovanja droge i rodno zasnovanog nasilja. Istraga ProPublice iz 2019. godine otkrila je registrirane seksualne prijestupnike na mnogim besplatnim platformama Match Groupa.

Nakon toga, 11 članova Kongresa poslalo je pismo predsjedniku Match Groupa, Sharu Dubeyu u kojem su ga pozvali na poduzimanje brze akcije kako bi se smanjio rizik od seksualnog nasilja nad korisnicima.

Sarah Sawrey-Cookson, direktorica komunikacija u Get Safe Online, pozdravila je inicijativu.

– Ljudi koji dogovaraju spojeve preko interneta moraju biti oprezni i provjeravati osobu, a ne profil. U suprotnom bi veza mogla loše završiti – rekla je Sawrey-Cookson za BBC. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije