Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Koprivnički Hangar 18 i kineski Coosea proizvodit 
će mobitele

Hangarov brend NOA s kineskim će parternom razvijati tehnologije i implementirati ih u svoje mobitele, TV, tablete...
14. kolovoza 2018. u 19:04 3 komentara 441 prikaza
Mario Kralj
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Hrvatska NOA i kineska Coosea potpisali su sporazum o strateškoj suradnji prilikom svečanog otvorenja Industrijskog parka Intelligent Terminal u Yibinu. NOA i Coosea zajednički će sudjelovati na razvoju najnovijih tehnologija koje će implementirati u NOA-ine televizore, pametne telefone i tablete te Noaline gadgete s AI funkcijom, pojašnjavaju iz NOA-e.

mobitel Digitalni ovisnost Britanci svakih 12 minuta provjeravaju mobitel: 'Život ljudi se preobrazio'

NOA je zapravo brand smartfona koprivničke tvrtke Hangara 18, sa sjedištem u Koprivnici i kako kazuje Mario Kralj, osnivač i direktor Hangara 18 u procesu je izdvajanja u samostalnu tvrtku s ciljem da se lakše i jednostavnije plasiraju NOA pametni telefoni na strana tržišta. NOA proizvodi su sada, kako tvrde u toj tvrtki, među top 5 brendova na svijetu prema kvaliteti i dostupnosti komponenti koje se ugrađuju u pametne uređaje.

Roditelji gledaju u ekran frustrirana djeca Stručnjaci upozoravaju roditelje: Odbacite mobitele, bavite se djecom

Kineski, pak, Coosea Group s kojim će sada strateški surađivati, vodeći je proizvođač matičnih ploča i drugih komponenata za pametne uređaje, a Intelligent Terminal je, pak, novoizgrađeni industrijski park u njenom sklopu. Kako nam je kazuje Mario Kralj, suradnja s Cooseom pridonijet će stabilnosti i sigurnosti ili pojednostavljeno kontroli nabave. 
Coosea stoji u pozadini mnogih proizvođača pametnih elektroničkih uređaja, surađuju s više od 30 različitih zemalja te je strateški partner tvrtki MediaTek Inc. i Samsung Electronics.

Samsung S9+ SAMSUNG Korisnici tvrde da im uređaji sami šalju fotografije nasumičnim ljudima

Na svečanom otvorenju u srpnju kada je i potpisan sporazum o suradnji prisustvovali su Liu ZhongBo, ministar pokrajine Sichuan i Chen KaiFeng prvi čovjek Coosee.

A kako nam je ispričao Mario Kralj, tom prigodom darovao im je i dres hrvatske nogometne reprezentacije. Koprivnička tvrtka Hangar 18 ima 150 zaposlenih s tim da u Kini imaju tvrtku s jedanaest zaposlenih. Svoje mobitele plasiraju na osam tržišta Europe te u Rusiji, a do kraja godine planiraju se probiti na ukupno dvanaest tržišta.

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • kreont:

  Ako se želite zaraziti sa vrlo povoljnom cijenom u kojoj je uključeno toliko škarta. Sve je to kikiriki koji krcka pod zubima. Dodatni problemi i popravci su puno više od onoga što ste inicijalno platiti. Al naš narod ko da ... prikaži još! sve kupuje na hreliču ili kupe onaj mobitel koji košta par plača a da im niti 20% od ponuđenih opcija nikada neće trebati nit znaju da ih imaju, a još i manje kako se koriste.

 • Avatar Tin K
  Tin K:

  Kupio jednom p. telefon i nakon par dana na servis, a poslije toga jako loš. Jednom i nikad više!!!

 • Avatar navijač
  navijač:

  Čestitam NOA se super telefon, zadnja 3. su mi bili NOA i rade exta. Imam i njihov tablet s kojim baš i nisam pre zadovoljan ali mobiteli su super.