Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci SMART - Pogled u tehnološku sadašnjost i budućnost

JGL prvi uspješno implementirao SAP sustav

S ciljem povećanja konkurentnosti riječka farmaceutska tvrtka prva u Europi uvela kompleksno softversko rješenje
30. studenoga 2018. u 10:00 0 komentara 1004 prikaza
JGL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

U domaćoj farmaceutskoj tvrtki JGL d.d. u rekordnom je roku uspješno okončan projekt uvođenja ERP poslovnog sustava tvrtke SAP. Riječ je najnovijoj generaciji sustava S/4HANA baziranom na inovativnoj tehnologiji in-memory baze koja omogućava brzi pristup informacijama, uspješno savladavanje kompleksnosti poslovanja i prilagođavanje novim tržišnim zahtjevima.

IT industrija Što treba sektoru? Pet malih koraka do velike IT industrije

Premijerna je to implementacija sustava S/4HANA ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji jugoistočne Europe, a po sveobuhvatnosti modula i integraciji s vanjskim sustavima i prvi go-live projekt takve vrste u Europi. Naime, uvođenje je obuhvatilo iznimno širok spektar modula – financije i računovodstvo, kontroling, prodaju i distribuciju, planiranje proizvodnje, održavanje, upravljanje kvalitetom, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje materijalima, složeno upravljanje skladištem, planiranje i konsolidaciju te BI alate za izvještavanje.

Također, dio projekta uključivao je i implementaciju rješenja SuccessFactors koje JGL-u omogućava napredno upravljanje ljudskim potencijalima kroz softverske alate koji podržavaju uvođenje u posao, učenje, ocjenjivanje, praćenje ciljeva i nagrađivanje.

Ilustracija Tajana Barančić Rad je i dalje preopterećen

SuccessFactors rješenje u potpunosti je integrirano sa sustavom S/4HANA zahvaljujući platformi Hana Cloud Integration. Eekspertima SAP-a prepuštena je kompletna odgovornost upravljanja projektom, dok je realizacija izvršena uz podršku partnera s ekspertizom, tvrtke S&T Hrvatska. Kroz 14 mjeseci na projektu je radilo ukupno preko 50 zaposlenika JGL-a i 30 konzultanata, zbog čega je osigurano pravovremeno izvršenje svih faza implementacije, ali i postignuta visoka razina kvalitete. Glavni je cilj bio dodatno unaprijediti i osnažiti funkcionalnosti postojećih rješenja, ali i pridonijeti razvoju, rastu te povećanju konkurentnosti kompanije.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

8172565
Poruka drugima
Denis Latin godinama se bori s kroničnom bolesti: Ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih građana
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.