Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništavao dokaze

Istraga FBI-a: Kineski državljanin uhićen u istrazi mogućeg prijenosa softvera u Kinu

Ilustracija
Foto: Pixabay
29.08.2020.
u 07:52

Viđen je kako baca oštećeni tvrdi disk u kontejner ispred svog stana

Kineski državljanin koji je radio na kalifornijskom sveučilištu uhićen je i optužen za uništavanje tvrdog računalnog diska tijekom istrage FBI-a o mogućem prijenosu osjetljivog softvera u Kinu, priopćilo je u petak američko ministarstvo pravosuđa.

Guan Lei (29) iz Alhambre u Kaliforniji, istraživač sa Sveučilišta u Kaliforniji u Los Angelesu, uhićen je nakon što je u srpnju viđen kako baca oštećeni tvrdi disk u kontejner ispred svog stana, navodi se u priopćenju odjela.

"Guan se istražuje zbog mogućeg prijenosa osjetljivog američkog softvera ili tehničkih podataka na kinesko Nacionalno sveučilište za obrambenu tehnologiju" i lažno negira svoju povezanost s kineskom vojskom u zahtjevu za vizu i u intervjuima sa saveznim agentima, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

U izjavi nije rečeno kad je započela istraga.

Guan se u petak prvi put pojavio pred sudom, a sudski postupak zakazan je za 17. rujna, navodi se u izjavi. Kazneno djelo uništavanja dokaza ima maksimalnu kaznu od 20 godina u saveznom zatvoru.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Sotona
21:16 29.08.2020.

Istraga FBI-a: Kineski državljanin uhićen u istrazi mogućeg prijenosa softvera u Kinu. Amerika je prava nema Sibira ali za sitnicu i bez dokaza se lako 20 godina zaradi Njemci vjeruju da najmanje 1/3 zatvorenika i koji su na doživotne kazne kazne osuđeni su nevini ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije