Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wolfenstein

Igra s pričom, ugođajem i dorađenim likovima

03.01.2015.
u 10:00

Novi nastavak Wolfensteina doista je odlična igra. Jedina stvarna mana igrice jest što joj 
je cijena vrtoglavih 380 kuna

Dobro došao natrag, agente Blaskowitz. Da, i u najnovijem nastavku Wolfensteina opet ste u ulozi dobrog starog BJ-a Blaskowitza, a cijela igra poigrava se s jednim pitanjem: što da su nacisti dobili Drugi svjetski rat? Dok su se prošli nastavci Wolfensteina vrtjeli oko "skrivenih i mističnih" strana, ovaj se nastavak vrti oko alternativne povijesti i pretpostavke da su nacisti pobijedili i do godine 1960. dominiraju ne samo Europom nego čitavim svijetom i čiste preostale preživjele protivnike jednog za drugim.

Iako sve navedeno baš originalno, nije koncept taj koji ovu igru odmiče od većine nego količina detalja i truda uloženog u poliranje igre do najsitnijih detalja. Posebno me impresionirala količina detalja u scenama, izrazi lica, intonacija i detalji poput tikova, kreveljenja ili nervoznog igranja palčevima. Sve to pomaže da utonete dublje u igru i povežete se s likovima. Glavni lik BJ dosad je bio izuzetno dosadan lik (tek je u trećem nastavku dobio glas), a nakon uvodnog poglavlja ovog nastavka znatno je zanimljiviji. Što se tiče grafike i zvuka, tu nema puno zamjerki, tu i tamo neka tekstura preskoči i zvuk pozadine ponekad "udavi" neki dio dijaloga, ali ništa zamjetno, Tehnički će igra raditi i na osrednjem stroju bez većih problema, naravno – uz manje detalja i u lošijoj rezoluciji. Gameplay u igri je klasičan, ne donosi ništa novo, no izveden je fluidno i usto je zabavan.

Oružja u igri još su mješavina klasičnih i cyberpunk oružja, međutim dinamika borbi dosta je premještena na stealth (šuljanje) i tihu borbu. Mape su jako dobro dizajnirane i otvorenog su tipa, što znači da imate nekoliko ruta do odredišta uključujući tajne putove i odaje u kojima se skriva oprema ili blago, što daje dodatnu motivaciju istraživanju. Ali nisu mehanika ni gameplay ono što uzdiže ovu igru. Priča, ugođaj, karakterizacija likova i prezentacija, to su prednosti igre. Jer, iako je 99% stvari izmišljeno, tako je dobro i detaljno prezentirano da zvuči uvjerljivo. Skidam kapu tvorcima igre iz Machinegamesa što su uspješno utkali u igru razne referencije na stvarne nacističke zločine a da nisu pritom nikog uvrijedili, s puno ukusa i gotovo, rekao bih, s umjetničkim šarmom. Ovo je jako dobra igra i jedina joj je stvarna mana cijena od vrtoglavih 380 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije