Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Hrvoje Prpić uspio prikupiti dva milijuna kuna za projekt Trillenium

Ideja projekta jest da kupci pregledaju proizvode u virtualnim trgovinama tehnologijom virtualne stvarnosti, 3D vizualizacijom, ali i preko mobilnih platformi
06. kolovoza 2015. u 08:53 14 komentara 6125 prikaza
Hrvoje Prpić
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Projekt Trillenium hrvatskog poduzetnika Hrvoja Prpića uspio je u sklopu crowdfunding kampanje na Seedersu skupiti više od 2 milijuna kuna za svoju platformu za kupovanje u 3D okruženju. Zamišljeno je, naime, da kupci pregledaju proizvode u virtualnim trgovinama tehnologijom virtualne stvarnosti, 3D vizualizacijom, ali i preko mobilnih platformi.

– Uspjeli smo! Skupili smo 100% i ušli u overfunding. Ovo je najveći uspjeh crowdfundinga u Hrvatskoj, a ja se nadam da nećemo dugo držati tu poziciju i da će nas drugi prestići što prije. Ovo je najbolji način financiranja startupa i nadam se da će se nakon naše kampanje pojaviti još stotine sličnih, jednako tako uspješnih, a nadam se i uspješnijih – objavio je Prpić na Facebooku.

–  Obećavam da ću napraviti sve od sebe da taj novac oplodim i donesem ovim  hrvatskim investitorima, kojih je 199, barem dvostruko više nego što su uložili. Sve manje od toga ću smatrati porazom – napisao je.

Ideja za projekt Trillenium počela je prije šest godina, a prvi ozbiljniji korak napravljen je ove godine potpisivanjem ugovora s najvećom svjetskom online modnom trgovinom, britanskim ASOS-om, s čijim je fondom rizičnog kapitala ušao u prikupljanje dodatnih ulagača i novca, odnosno pokrenuo “crowdinvesting” kampanju na poznatom servisu Seedrs.

Prpićeva tvrtka registrirana je u Engleskoj, a preselio je sjedište nakon borbe s Poreznom upravom i, kako je tada rekao, nepravedne kazne koja ga je, ali i brojne druge poduzetnike sa sličnim problemom, otjerala iz Hrvatske.

>> Hrvoje Prpić prikuplja novac za projekt Trillenium

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • loza:

  Rupa bez dna. Trebao se odavno povuči iz projekta ali previše uloženo... Da 3D shopping funkcionira bio bi implementiran u Second Life i sličnim aplikacija, to kritičari govore od samog starta. U kapitalizmu odlazak u shopping je "nedeljna misa", 3d ... prikaži još!3d je totalni promašaj.

 • Avatar Francek007
  Francek007:

  Meni samo nije jasno zašto novinari ne odu do porezne i vide što je Prpić sve muljao i kome je sve zagorčao život, neka pitaju njegove suradnike....

 • Sauron:

  Ovaj projekt traje već 8 godina ako ne i više..... i sad je to odjednom uspjeh i po svim je madijima i bla bla ...bla bla...... meni se čini da je Prpa sam uplatio lovu koja mu je trebala..... Sudeć ... prikaži još! po onome što mi je poznato o projektu..... mislim da u bližoj budućnosti znači narednih 10-15 godina nema prolaz.....