Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Hrvatska tvrtka kreirat će digitalne servise za Porsche! Sada traže zaposlenike

U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura.
08. rujna 2020. u 11:52 1 komentara 909 prikaza
Infinum i Porsche
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/2

Infinum, hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera, i Porsche Digital, podružnica njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, u Hrvatskoj pokreću novu kompaniju – Porsche Digital Croatia, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. 

Razvojni centar za digitalne tehnologije s radom kreće krajem rujna iz zagrebačke Strojarske ulice, a u iduće tri godine planira zaposliti 100 stručnjaka koji će raditi na dizajnu i razvoju softvera, umjetnoj inteligenciji i strojnom učenju, razvijajući proizvode i usluge koji unapređuju digitalni ekosustav.

U novoj kompaniji partneri Infinum i Porsche Digital imaju jednake vlasničke udjele, a prema poslovnim planovima, u tvrtku i razvoj proizvoda uložit će se 10 milijuna eura.

– Iza nas je 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima i veselimo se prilici da s Porscheom oblikujemo digitalnu budućnost. Tržište automobilske industrije progresivno se prilagođava novim tehnologijama i poslovnim modelima pa će oni koji danas izazivaju promjene dugoročno oblikovati digitalno tržište – izjavio je Tomislav Car, CEO Infinuma, pojašnjavajući kako će zajedno istraživati nove poslovne modele brenda Porsche, i šire.

Stručnjaci zaposleni u tvrtki Porsche Digital Croatia u multidisciplinarnim će timovima razvijati široku paletu proizvoda. Neki od tih proizvoda bit će orijentirani na poboljšanje procesa i kvalitete unutar Porschea, odnosno VW grupacije, dok će dio biti orijentiran prema krajnjim kupcima i poboljšanju njihova korisničkog iskustva.

– Aktivno istražujemo sve mogućnosti digitalizacije i zato nam je potrebna internacionalna mreža u kojoj će timovi dijeliti znanje i inspirirati jedni druge. Otvaranje tvrtke u vlasništvu Infinuma i Porschea strateški je pothvat za širenje globalnog inovacijskog ekosustava, uz Infinum kao snažnog partnera – izjavio je Stefan Zerweck, Chief Operating Officer u Porsche Digitalu.

Dodao je kako je Infinum točno ono što su u Porsche Digitalu tražili; lokalno su prepoznati kao nagrađivan poslodavac, rade na velikim i kompleksnim projektima za globalne klijente i ulažu u edukaciju i zadovoljstvo zaposlenika.

Zagreb i Hrvatska kroz ovaj su pothvat prepoznati kao odlična prilika za privlačenje talenta u području tehnologije i inovacija s obzirom na postojeću snažnu tehnološku zajednicu, kredibilne fakultete i stručne talente, a Porsche Digital Croatia dodatno će ojačati taj imidž Zagreba i Hrvatske i proširiti ga ozbiljnije prema autoindustriji.

Kako su smo doznali, cijeloj ovoj priči, odnosno osnivanju nove kompanije i uspješnom poslovnom partnerstvu kumovao je Mate Rimac, koji je spojio čelne ljude Infinuma s onima u Porsche Digitalu, koji su očito pronašli zajednički jezik i poslovni interes. 

 

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati