Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće

Hrvatska od Facebooka tražila podatke o 24 osobe

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
08.11.2014.
u 08:00

Facebook ne otkriva tko su korisnici koje su razotkrili hrvatskoj policiji ni kakva su kaznena djela počinili

Hrvatska policija i tužitelji sve češće traže od Facebooka da im pomogne u istragama i dostavi podatke o pojedinim korisnicima te popularne društvene mreže.

Do kraja lipnja ove godine bilo je 19 takvih zahtjeva koji su se odnosili na 24 hrvatska korisnika Facebooka, a u većini slučajeva (79%) zahtjevima je udovoljeno, pokazuje najnovije izvješće o transparentnosti kompanije Facebook.

Za usporedbu, u prvoj polovici 2013. bila su samo dva takva zahtjeva za dvoje Facebookovih korisnika iz Hrvatske, a u drugoj polovici 2013. bilo je još 7 zahtjeva za 14 hrvatskih građana na Facebooku.

Facebook ne otkriva detalje o tome tko su korisnici i kakva su se kaznena djela istraživala da bi bilo opravdano otkrivanje njihovih privatnih podataka hrvatskim vlastima.

>> Facebook mora platiti 20 mil. $ zbog korištenja privatnih podataka

>> Facebook: Zatraženi su podaci o dvoje korisnika iz Hrvatske

Komentara 7

DU
Deleted user
10:43 08.11.2014.

Bilo bi zanimljivo znati koliko takvih zahtjeva su primi portali VL i JL i koliko su id "udovoljili". Da su bar kod jednom "udovoljili" to znam - ali iz "prve ruke"!

MJ
Mihail J. Ljermontov
17:46 09.11.2014.

Vjerovatno je i ovaj forum dobio depešu da zabrani pristup pojedinim komentatorima. Zato je i opala popularnost VL, koji se od lidera u borbi protiv korupcije i mafiozno-koruptivnih grupirovki srozao na malu novinicu poput 24 sata.., A od nekadašnjih komentatora više ne vidim niti jednog.., ostala je jedino komentatorska bižuterija,,, blyad.., poput ovog XNET0822.., paša na huj!

Avatar drug lenjin
drug lenjin
21:15 09.11.2014.

Ja mislim da su s facebooka tražili podatke I.Sanadera,Z.Milanovića,M.Bandića,i M.Pupovca.Navpdno su se njih četvorica preko facebooka svađali tko ima lijepši profil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije