Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDNJA KAMERA

Hoće li Kinezi opet prestići Samsung? Oppo videom 'zagolicao' maštu

Oppo s kamerom ispod zaslona
Foto: Screenshot
1/4
03.06.2019.
u 10:49

Kineski proizvođač poznat je po inovacijama, pa je tako izumljen prvi mali mobitel s rotirajućom kamerom, model N1

Trend proizvodnje pametnih telefona s ekranom ''od ruba do ruba'' traje već dulje vrijeme, no problem prednje kamere, a da ne iskače iz kućišta, zadao je mnogo posla proizvođačima.

Prvi pokušaji stvaranja ''beskonačnog ekrana'' rezultirali su takozvanim ''zubom'' na sredini ekrana, gdje su bili smješteni senzori i kamera, a poslije je to postala ''kapljica'' i taj se prostor znatno smanjio. Samsung je u svojoj Galaxy seriji na ekran stavio rupicu u kojoj je smještena kamera, no ono na čemu rade jest da se kamera stavi ispod ekrana gdje je smješten i čitač otisaka prsta.

Korejski gigant potvrdio je da radi na tome da napravi pametni telefon s kamerom ispod ekrana, a kako su nedavno otkrili, to se ne može očekivati u idućih godinu-dvije.

No moglo bi im se dogoditi da ih pretekne konkurencija iz Kine, kao što je bio slučaj s preklopnim mobitelom. Oppo je objavio video na kojem se vidi njihov uređaj koji na gornjem dijelu nema nikakvu rupicu, ''kap'' ili ''zub''.

– Pripremite se za iznenađenje – poručili su iz Oppa na Twitteru.

Video prikazuje uređaj na čijem se ekranu izmjenjuju fotografije, dok se u jednom trenutku pali kamera. Da se kamera nalazi ispod ekrana, dokazano je prelaskom prsta iznad mjesta gdje je ''nevidljiva'' kamera smještena.

Kineski proizvođač poznat je po inovacijama, pa je tako izumljen prvi mali mobitel s rotirajućom kamerom, model N1. Tu su i modeli kojima je kamera ''iskakala'' iz mobitela. Pitanje je samo kolika je trajnost tog mehanizma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije