Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zna se što je

Facebookom se širi nova prevara, ne klikajte na nepoznati link!

Facebook
Pixsell
05.04.2011.
u 14:49

Problem se javlja kada ste spojeni na chat jer tada možete dobiti poruku u kojoj piše "Hey, I just made photoshop of you".

Više od 600.000 korisnika Facebooka nasjelo je na prevaru koja se širi tom društvenom mrežom. Problem se javlja kada ste spojeni na chat jer tada možete dobiti poruku u kojoj piše "Hey, I just made photoshop of you".

Uz poruku stoji i pripadjući link. Kada na njega kliknete otvori se aplikacija koja traži podatke o vašem profilu i dopuštenje za instalaciju.

Savjetujemo vam da to ne činite jer će se u protivnom aplikacija proširiti i na vaše prijatelje kojima će se otvarati stranica s fotografijama na kojima su ljudska tijela sa životinjskim glavama. Zasad nije poznato koja je svrha ove "fore" jer ona ne instalira nikakav virus.

Ako ste na link već kliknuli, aplikaciju možete obrisati odete li na uređivanje postavki privatnosti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Sor@n
Sor@n
22:54 05.04.2011.

Ne samo to. Ne klikajte na nikakve \"\"reklame i privlačne svijetleće banere, you win itd.\"\" Ako to učinite, bolit će vas glava jer teško se je toga riješiti ako to ne uspije riješiti prog.\"Malwarebytes, ili drugi\" bez boljeg znanja o PC.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije