Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI MATERIJALI

Facebook razmatra nove sustave borbe protiv govora mržnje

Facebook (1)
REUTERS/Pixsell
29.05.2013.
u 17:18

"Možemo bolje - i hoćemo", poručili su iz Facebooka na službenom blogu. Promjene će početi uvoditi odmah

Iz Facebooka su poričili kako će ponovno razmotriti način na koji se odnose prema kontroverznom materijalu i sadržajima koji promiču mržnju na njihovoj društvenoj mreži, priznajući kako sadašne mjere nisu učinkovite, prenosi BBC. Potez dolazi nakon pritiska iz raznih skupina, oglašivača i medija, uključujući i otvoreno pismo nekoliko feminističkih skupina u kojemu se od Facebooka traži zabrana stranica koje promoviraju nasilje.

\"Možemo bolje - i hoćemo\", poručili su iz Facebooka na službenom blogu, dodajući kako će odmah početi uvoditi promjene nakon što je postalo jasno da \"sadašnji sustavi za idenfiticiranje i uklanjanje govora mržnje nisu bili učinkoviti kao što bismo htjeli\".

Iz Facebooka poručuju kako su tijekom proteklih nekoliko mjeseci radili na poboljšavanju sustava za reagiranje na prijave kršenja pravila, no ti sustavi nisu uspjeli zabilježiti sve sporne sadržaje.

>> Djevojčica se ubila zbog videosnimke na Facebooku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije