Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST JE OVDJE

Elon Musk razvija tehnologiju 'downloadanja' misli u mozak

Kiborg
Foto: Pixabay
28.03.2017.
u 11:29

Musk se o tome nije oglasio, ali je Neuralink registriran u Kaliforniji kao tvrtka za "medicinska istraživanja" još prošlog srpnja

Osnivač Tesle i SpaceX-a Elon Musk osnovao je tvrtku Neuralink koja bi trebala razviti mogućnost spajanja računala i ljudskog mozga, objavio je Wall Street Journal. 

Neuralink će pokušati razviti ono što Musk naziva tehnologijom "živčane vezice", odnosno implantiranje malenih elektroda u mozak kojima bi se jednog dana omogućilo da se u računala pohranjuju ili iz njega preuzimaju misli, piše WSJ pozivajući se na izvore bliske projektu.

Musk se o tome nije oglasio, ali je Neuralink registriran u Kaliforniji kao tvrtka za "medicinska istraživanja" još prošlog srpnja. Musk planira financirati istraživanje uglavnom sam, dodaje list. 

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih američkih inovatora zadnjih je godina nekoliko puta dao naslutiti da priprema ovakav pothvat. "Mislim da ćemo u budućnosti vjerojatno vidjeti bliskiju povezanost ljudske i digitalne inteligencije", rekao je u jednom intervjuu prošle godine. 

WSJ piše da je Musk, odnosno Neuralink već angažirao vodeće stručnjake na tom polju. 

>> Koliko je istine u tvrdnji da su uspješnim ljudima dovoljna tek tri ili četiri sata sna?

>> Elon Musk – sanjar koji poseže za Mjesecom i zvijezdama

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
22:37 28.03.2017.

Nisu u stanju napraviti poštenog prevoditelja kod sasvim jasnih gramatičkih pravila, a on bi prevodio aktivnost živčanih stanica u misli i obrnuto. Je li rekao po kojem principu će se preuzimati misli iz računala, nasumce ili deterministički, s kraja ili s početka i hoće li preuzimanje biti sa slikama, samo s tekstom ili u potpunosti apstraktno? Ono, čista misao?

Avatar dmitarX
dmitarX
11:56 30.03.2017.

Ovog Muska treba zabraniti, tip je psihopata!

IM
Immanuell
19:46 30.03.2017.

Taj nije sasvim svoj......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije