Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTIMATIVNA IGRAČKA

Ovo je droid kojeg tražite: BB-8 iz Star Warsa izašao na tržište

bb-8
Foto: Danijel Lijović
1/16
05.09.2015.
u 18:14

Simpatični robot postao je zvijezda nakon trailera novog filma Star Wars sage, a tvrtka Sphero napravila je verziju i za prodaju fanovima.

Dugoočekivani novi film iz Star Wars sage stiže u kina u prosincu ove godine. To se možda ne čini mnogo vremena, ali fanovi čekaju taj trenutak već tri godine, od trenutka kada je Disney kupio Lucasfilm i kompletna prava na SW franšizu.
Svaki kratki teaser i trailer koji JJ Abramsova ekipa pusti na internet skuplja milijune pregleda.

Tako je u travnju nakon puštanja prvog službenog trailera dobivena i nova Star Wars zvijezda - maleni dopadljivi droid BB-8. Simpatični robot podsjetio je fanove na neodoljivog junaka R2-D2-a i odmah postao zvijezda. Oduševljenje je bilo još veće kada se ubrzo otkrilo da droid nije samo računalna animacija, nego i stvarni robot proizveden od tvrtke Sphero za potrebe filma Force Awakens, a potom i za prodaju fanovima.

Od jučer, pak, svaki Star Wars zaljubljenik koji je kupio barem jednu figuricu iz filma želi imati droida BB-8 u svojoj kući. Naime, simpatični je droid upravo izašao na tržište, a kompanija Sphero napravilo je javno predstavljanje na velikom berlinskom sajmu potrošačke elektronike IFA.

Imali smo u Berlinu priliku iz prve ruke isprobati upravljanje robotom. Na prvi tren "vožnja" droidom BB-8 čini se malo zahtjevnijom od sličnog okruglog robota tvrtke Make Wonder koja je nakon uspješne crowdfunding kampanje kreirala hvaljene robote Dash i Dot. Upravljati BB-8-om možete preko aplikacije na svom mobitelu ili tabletu.

Prvo namještate smjer kretanja koji se na samom robotu otkriva plavom emitirajućom bojom, a potom prstom povlačite po upravljačkom krugu u željenom smjeru.

BB-8 ima i automatski način rada popularno nazvanim patroliranjem. Unaprijed možete snimiti rutu koju će droid slijediti. Droid može prepoznati i reagirati na glas, a ima sposobnost i učenja prema pređenim metrima ili načinu na kojim njime upravljate. Ako naiđe na prepreku zaobit će je i 'zapamtiti' za sljedeći put. Glavu BB-8 na sferičnom postolju pridržavaju magneti.


Droidu BB-8 snimili smo hologramsku poruku

Posebno zabavan dio je mogućnost da snimite i video poruku, koja će se potom na tabletu prikazati u efektu holograma! Baš kako bi to jediji napravili.

Ukratko, ultimativni Star Wars poklon je stigao. No, skupo će vas stajati jer mu je cijena 169 eura.

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
21:23 05.09.2015.

"iz Star Warsa"...umro sam od smijeha, no ovo je ipak ozbiljno. Pogotovo jer je bas danas izasao i clanak u kojem prof Katicic govori o ocuvanju naseg jezika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije