Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Devetogodišnjak iz Makedonije najmlađi inženjer Microsofta u svijetu

cal
24sata
21.01.2010.
u 17:41

Mladi kompjutorski genij položio je zadnji ispit u Ljubljani i tako postao najmlađi Microsoftov sistem-inženjer, a tim povodom intervju s njim objavila su i dva američka elektronička medija - CNET i CBC, objavio je u četvrtak skopski dnevni list Nova Makedonija.

Devetogodišnji Marko Čalasan iz Makedonije postao je najmlađi Microsoftov inženjer u svijetu. Prema tehnološkoj obučenosti Marko je sasvim sigurno čudo od djeteta, izjavio je Matej Potokar, glavni menadžer Microsofta u Sloveniji, gdje je devetogodišnji dječak ovih dana dobio Microsoftov certifikat za sistem-inženjera.

Mladi kompjutorski genij položio je posljednji ispit u Ljubljani i tako postao najmlađi Microsoftov sistem-inženjer, a tim povodom intervju s njim objavila su i dva američka elektronička medija - CNET i CBC, objavio je u četvrtak skopski dnevni list Nova Makedonija.

U izjavi za Makedonski radio u četvrtak Marko je rekao da bi želio živjeti u Americi kako bi bio blizu najnovijih tehnoloških dostignuća i blizu Microsoftu. Kaže kako dnevno na računalu radi u prosjeku četiri sata, no ponekad je to i više od deset sati. Ne igra igrice, jer smatra da one ne nude ništa vrijedno, a svojim vršnjacima poručuje, žele li se igrati, da iziđu van i potraže društvo svojih prijatelja.

Glavni menadžer Microsofta u Sloveniji kazao je za Makedonski radio kako je Marku, kada je došao na studij u Ljubljanu, trebalo samo pola sata da pokaže svoje vrijednosti.

Marko je s roditeljima, koji su također sistem-inženjeri, u Skoplju otvorio informatičku školu za djecu od osam do 12 godina. U međuvremenu radi i projekte, a najnoviji je za produkciju visokokvalitetnih HD lekcija u Full HD formatu, kao i za dizajniranje sustava za njihovo emitiranje putem mrežne distribucije. Marko želi projekt predstaviti na nekom velikom svjetskom IT skupu, a nada se da će se za njega zainteresirati i neka tvrtka u Makedoniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije