Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVA 2015.

Cro Cube najbolja inovacija u turizmu

cro cube
VL
13.11.2015.
u 07:00

Čitačem koda na drvenoj kocki turist se spaja na YouTube, nakon čega na zaslon mobitela ili tableta dobiva promotivni video

Hrvatska rukotvorina suvenir Cro Cube osvojio je zlatnu medalju na 40. hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA, održanom od 5. do 7. studenog u Karlovcu.

Rad Sunčice Taslak, koja je tim suvenirom željela spojiti tradicionalne, prirodne materijale s online komunikacijama usto je osvojio i nagradu za najbolju inovaciju u turizmu te nagradu “Budi uzor“ za mladog poduzetnika Europske poduzetničke mreže Hrvatske. CRO cube je magnet od prirodnog materijala s autorskim fotografijama. Riječ je o drvenoj kocki na čijim se plohama nalaze fotografije hrvatskih gradova te QR kod na kojem je promotivni video grada. Čitačem koda (mobilna aplikacija) turist se spaja na YouTube, nakon čega mu se na zaslonu mobitela ili tableta prikazuje promotivni materijal.

– Cro cube nije samo drveni magnet za hladnjak, već multimedijalni kanal namijenjen turistima, turističkim zajednicama i svima koji kroz fotografiju i video žele dugotrajnu uspomenu na mjesto koje su posjetili – kaže autorica inovacije. Turističkom multimedijalnom kockom cilj joj je promovirati prirodne ljepote i baštinu Hrvatske. Prototip je ostvaren uz podršku Turističke zajednice grada Karlovca i Drvodjeljske škole u Zagrebu. 

>> U Karlovcu izloženo 500 inovacija iz 15 zemalja svijeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije