Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrc Shoxy Shole

Blokirana stranica koja je ismijavala Hrvoja Šalkovića

Hrvoje Šalković
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
01.06.2016.
u 13:58

Koliko su mi javili, nije bila riječ o satiri, nego o vrijeđanju mene i moje obitelji, rekao je Šalković

Jučer navečer blokirana je Facebook stranica Hrc Shoxy Shole, koja je ismijavala popularnog pisca Hrvoja Šalkovića, odnosno njegovu stranicu Shale Hrvoje Salkovic. Na stranici se pojavljuje samo obavijest da je sadržaj nedostupan.

- Pojedinci koji ne žele biti kritizirani, a misle da imaju pravo kritizirati i redovito kritiziraju druge, odlučili su prijaviti naš page Facebooku. Razlozi ukidanja, kao i pravo prigovora, nisu nam dani - rekli su nam iz ekipe satirične stranice Čitav internet, koja je prije dva mjeseca pokrenula stranicu Hrc Shoxy Shole kao svojevrsni usputni projekt.

- Page je blokiran isključivo za hrvatsku publiku, što nas malo podsjeća na one diktatorske metode zaustavljanja prava govora. Očito je da nekom smeta to što radimo, što je u biti ukazivanje na licemjerstvo pojedinaca koji se predstavljaju za nešto što nisu, a ovaj potez nam je samo dodatna motivacija za nastavak djelovanja u svakom obliku - dodali su.

Sam Hrvoje Šalković rekao nam je da ne zna tko je ugasio tu stranicu te da ga to previše ne zanima. 

- Nedavno su mi javili da postoji neka hejterska stranica. Zaista ne stižem pratiti i gledati, ali koliko su mi javili, nije bila riječ o satiri, nego o vrijeđanju mene i moje obitelji. Međutim, ne čudi me pojava hejterskih stranica, imam 173.000 ljudi koji me prate na fejsu, mora se pojaviti i nekakva drugačija priča - kaže Šalković.

- Podržavam zdravu satiru, lajkam je i shaream, ali svakako sam za gašenje Facebook-stranica na kojima se vrijeđa i pljuje, to je moj generalni stav - dodaje.

Na stranici Hrc Shoxy Shole objavljivani su statusi koji ismijavaju objave na Šalkovićevoj stranici, uključujući i one kojima reklamira razne proizvode poput Fante. Između ostalog su objavljivane i fotografije sa Šalkovićeve stranice, ponekad photoshopirane. Hrc Shoxy Shole u trenutku ukidanja imao je oko 1200 followera te je bio u porastu, a reach je bio otprilike na 7.000-10.000 tjedno, kažu u Čitavom internetu.

Komentara 5

DU
Deleted user
15:35 01.06.2016.

Gospodin Šalković, kojega je netko nekim slučajem prozvao književnikom, zapravo je vrlo loš i stilistički neuredan pisac. Njegov prvi roman, koji je nezasluženo dobio 100 tisuća kuna na VBZ natječaju, najobičniji je loš roadtrip roman, koji je ozbiljnijem čitatelju nakaradno štivo u smislu stilističkih postupaka, a likovi i djela su toliko klišeizirani da se stvarno mora zapitati kako to da puno kvalitetniji i inteligentiniji pisci u našem društvu ne dobivaju toliko medijske pozornosti kao on. Molio bih da se komentar ne briše ponovo - ako netko štiti Šalkovića, ok, ali barem dopustite ljudima da iznesu svoje mišljenje o njegovom stilu odnosno (ne)kvaliteti pisanja

ĆA
ćaćaća
14:14 02.06.2016.

partijsko piskaralo kao i puno ovih novinarčića po portalima..

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:56 01.06.2016.

"hejterska stranica", na "fejsu", "lajkam"...pa beogradske novine su prema vecernjem mala beba sto se tice promicanja srpstva i srpskog jezika....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije