Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
StoreDot izradio prototip

Baterije pametnih telefona uskoro će se moći potpuno napuniti za 30 sekundi

mobitel
Foto: ilustracija
25.11.2014.
u 12:15

Kompanija StoreDot iz Tel Aviva kaže da bi dovoljno tanku bateriju za mobitel na tržište mogli plasirati do 2016. godine.

Nova tehnologija omogućit će da se baterije pametnih telefona potpuno napune za samo 30 sekundi, javlja Metro.

Nove baterije, naime, napravljene su od umjetnih molekula koje su napravljene uporabom nanotehnologije. Kompanija StoreDot iz Tel Aviva u Izraelu koju podupire Roman Abramović izradila je prototip koji je trenutno prevelik a kaže da bi dovoljno tanku bateriju za mobitel na tržište mogli plasirati do 2016. godine

Prema riječima Dorona Myersdorfa, osnivača i izvršnog direktora kompanije mobiteli s takvom baterijom trebali bi koštati oko 65 funti (oko 630 kuna) više od sadašnjih modela.

>> Evo zašto ne biste trebali spavati s upaljenim televizorom i računalom

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
17:56 29.11.2014.

made by mossad and for mossad.dijelit će se besplatno ako dozvolite implementaciju rfid čipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije