Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO SLOVO

Australac izmislio slovo za riječ 'the', želi ga u tipkovnicama

Bačve na Žitnjaku
Foto: Luka Klun
1/2
14.07.2013.
u 17:02

Mathisov simbol nastao je spajanjem slova T i h, izgleda kao ćirilićno slovo ć (Ћ)

Australski ugostitelj Paul Mathis izmislio je simbol za najkorišteniju englesku riječ, \"the\", kako bi je ugradio u tipkovnice. Mathisov simbol nastao je spajanjem slova T i h, izgleda kao ćirilićno slovo ć (Ћ), a neki ga zbog oblika zovu slavina. Mathis je u razvoj novog slova uložio oko 75.000 australskih dolara.

- Riječ \"and\" je tek peta najkorištenija riječ u engleskom jeziku, a ima svoj simbol. Nije li vrijeme da na isti način tretiramo i \"the\"? - otkrio je Mathis svoj motiv u razgovoru za The Age.

Mathis smatra da bi ugradnja novog simbola ubrzala pisanje, ali i sačuvala mjesto za znamenke tamo gdje je ono ograničeno, kao u slučaju društvene mreže Twitter.

- Je li to važno? Ne. Hoće li promijeniti svijet? Baš i ne. Ali, je li to nešto što bi ljudima moglo biti korisno? Mislim da jest - objašnjava Mathis.

Tipkovnica s novim simbolom dostupna je u obliku aplikacije za Appleove i Android-uređaje.

Što mislite o ovoj inicijativi? Koju biste hrvatsku riječ rado vidjeli u obliku simbola na tipkovnici?

>> Logitech predstavio tipkovnicu koju možete prati pod vodom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije