Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA GODINE

Apple će skenirati fotografije i poruke i u njima tražiti znakove zlostavljanja djece

Coronavirus
Foto: Yui Mok/PA Images/PIXSELL
1/2
05.08.2021.
u 22:27

Ova značajka bit će predstavljena na način da cijela komunikacija ostane skrivena od Applea

Američka tvrtka Apple lansirat će značajku kojom će na moći svojim korisnicima skenirati fotografije i poruke radi provjere postoje li znakovi zlostavljanja djece. 

Ova značajka bit će predstavljena na način da cijela komunikacija ostane skrivena od Applea te da se svejedno zaštiti privatnost korisnika, govore iz tvrtke, a prenosi Independent

Analizom uređaja provjeravat će se postoje li eksplicitni sadržaji koji uključuju djecu ili zlostavljanje, a ako dijete primi takvu poruku, automatski će biti zamućena i dijete će dobiti upozorenje da se radi o osjetljivom sadržaju. Ako će dijete svejedno htjeti vidjeti takav sadržaj, roditeljima će se poslati obavijest. U slučajevima kada će dijete htjeti poslati poruku ili fotografiju koja je osjetljiva, roditelji će također moći dobiti obavijest da je takva poruka poslana.

Kako najavljuju, u Siri i Pretraživanje dodat će se i nova pitanja koja će korisnici moći pretraživati, a koja uključuju potencijalnu prijetnju od zlostavljanja.  

Takva provjera bit će dodana u Siri, a trebala bi stići do kraja 2021. godine. Kako govore, provjera bi trebala biti ugrađena u sve njihove sustave - iOS 15, iPad15, WatchOS 8 i MacOS Monterey. 

Osim toga, provjeravat će se uređaji korisnika isključivo unutar SAD-a.

VIDEO Pogledajte kako aktivirati svoju novu osobnu iskaznicu


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije