Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Amerikanci preuzeli uspješni osječki startup Farmeron

Farmeron će ostati zasebna kompanija, a Kopić će ostati na poziciji izvršnog direktora
10. kolovoza 2016. u 11:37 3 komentara 1225 prikaza
Matija Kopić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Američka kompanija Virtus Nutrition objavila je kako je preuzela Farmeron, osječki startup koji je izradio aplikaciju za vođenje farmi stoke. 

'29.02.2012., Zagreb - Matija Kopic predavac na Startup srijedi, mjesecnom neformalnom druzenju poduzetnika, ulagaca i savjetnika. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL' prepoznati u svijetu Osječki IT stručnjaci dobili investiciju od 1,4 milijuna dolara

Startup je osnovan 2010. godine, a Farmeron danas koriste neki od najvećih proizvođača mlijeka u SAD-u. Kompanija Virtus Nutrition radi na razvoju novih formula i sastojaka stočne hrane s ciljem povećanja efikasnosti proizvodnje mlijeka i reprodukcije životinja. Virtus je dio veće grupacije poduzeća koje posjeduje Matt Swanson, poznati biznismen i filantrop iz Kalifornije. 

Matija Kopić, izvršni direktor Farmerona, kazao je kako su oduševljeni preuzimanjem te da jedva čekaju da počnu koristiti njihovo bogato iskustvo i znanja.

– Naše tvrtke dijele zajedničku viziju stavljanja tehnologije i podataka u središte nove paradigme upravljanja farmama. Naš cilj je da znamo sve o svakoj životinji na farmi – kazao je Kopić i dodao da je pred njima dugo putovanje te da su uzbuđeni što će raditi s Mattom i njegovom ekipom.

Farmeron će ostati zasebna kompanija, a Kopić će ostati na poziciji izvršnog direktora.

>> Hrvatski Farmeron na CNN-ovom popisu najluđih stvari s Interneta

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • lakočemo:

    naše tvrtke dijele zajedničku viziju,da znam kako od litre napraviti tri,još malo pa ćemo zaboraviti kakvoga je okusa pravo mlijeko a oni će na trpati svoje džepove zajedničkom vizijom eeeeeeeeeeeee moja domovino,doći će vrijeme da će se švercati litra pravoga ... prikaži još! mljeka ispod banka bi rekli stari.....

  • kodifan:

    jedina normalna hrana za stoku je ispaša na zelenim pašnjacima...ne treba nam američka pamet za to