Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski startup

Hrvatski Farmeron na CNN-ovom popisu najluđih stvari s Interneta

geeks on a plane,matija kopić,saša svetojević,ivo špigel (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
21.09.2012.
u 15:04

Tvrtka je poznata po softveru koji poljoprivrednicima omogućuje praćenje podataka o njihovoj stoci

Farmeron, hrvatska startup-tvrtka poznata po softveru koji poljoprivrednicima omogućuje praćenje podataka o njihovoj stoci, našao se na CNN-ovom popisu sedam najluđih stvari povezanih s internetom. Osnivač tvrtke Matija Kopić odrastao je na velikoj slavonskoj farmi gdje je promatrao oca kako se muči s hrpom dokumenata potrebnih za vođenje farme. Kad je počeo studirati informatiku, odlučio je svoje iskustvo pretvoriti u uspješan posao pa je prije dvije godine pokrenuo Farmeron.

– Poljoprivrednici su mnogo vremena trošili na različite alate kako bi kombinirali različite skupine podataka. Mi to pokušavamo popraviti – objašnjava Kopić, čija tvrtka ima više stotina klijenata u 14 država svijeta, a najviše ih dolazi iz SAD-a. Farmeron za osnovni plan naplaćuje od 25 do 45 centi na mjesec po životinji, no brojni su klijenti velike korporacije koje plaćaju više za dodatne opcije.

Osim Farmerona, na CNN-ovom su popisu i pariška tvrtka ReadIYmate, koja proizvodi robotske igračke od papira koje se povezuju putem Wi-fija, Natural Fuse, uređaj koji nadzire svojstva biljaka da upijaju ugljik, Vitality GlowCaps, sustav na kutijama za pilule koji nadzire uzima li pacijent lijekove sukladno propisanom receptu, Lonely Christmas Tree, koji osvjetljuje vaše drvce kad primite e-mail ili komentar na YouTubeu, Donflush.me, internetska platforma koja stanovnike New Yorka obavještava u slučaju preplavljivanja kanalizacije te bežične pelene s čipom tvrtke 24eight, koje roditeljima šalju SMS kad je vrijeme za promjenu.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
15:11 21.09.2012.

Da baš super...

2M
2much4me
15:32 21.09.2012.

E'o ga lega iz Slavonije i na CNN-u... brate, mnoga bi ga mati za zeta poželjela... Svaka mu dal... slanina!!

JT
Jedan_tamo
15:43 21.09.2012.

svaka cast - pozdrav od slavonca iz dijaspore! samo picite dalje momci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije