Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Gadgeti

7 posto korisnika pametnih telefona ne zna što je 5G

Primarni problem i dalje su slabe baterije, a preko pola ispitanika željno iščekuje prelazak na 5G mrežu. Futuristi sanjanju o hologramskim projekcijama i savitljivim modelima.
05. veljače 2019. u 12:50 5 komentara 561 prikaza
Foto: Thinkstock

Tvrtka GlobalWebIndex koja se bavi istraživanjem tržišta analizirala je što korisnici pametnih telefona u SAD-u i Velikoj Britaniji očekuju od nadolazećih modela te što im najviše smeta na trenutnim.

Ispitanici su podijeljeni u dvije skupine. Prvi su korisnici telefona jeftinijih od 4000 kuna, a u drugoj su skupini vlasnici skupljih modela. Izvor najveće frustracije zasigurno je prekratko trajanje baterije koje smeta čak 43% ispitanika iz prve te 35% ispitanika iz druge skupine. Premala memorija nalazi se na drugome mjestu (21/26%), a sporost uređaja je na trećem. Na previsoke cijene telefona žali se 19, odnosno 28% korisnika, dok je kao najmanji problem navedena slaba kvaliteta i premala rezolucija zaslona.

GADGETI Kinezi objavili novi povoljni mobitel Huawei P smart

Na pitanje o tome što najviše očekuju od 5G mreža, 37% korisnika navodi da će se prebaciti na 5G čim bude dostupan, a 31% će koristiti 5G kada im istekne ugovor s teleoperaterom. 16% misli da 5G neće biti previše drugačiji od 4G, a 7% uopće ne zna što je 5G.

iPhone SLABA POTRAŽNJA U KINI Pali prihodi od prodaje iPhonea, popularnom mobitelu će smanjiti cijenu?

Očekivanja od nadolazećih modela poprilično su visoka pa tako 51% korisnika predvidljivo očekuje veću količinu memorije za pohranu sadržaja, 48% želi bolje mogućnosti punjenja, a isti se postotak nada snažnijim procesorima i boljim operativnim sustavima. Čak 24% ispitanika na idućem uređaju očekuje hologramske projekcije, a 21% 3D skeniranje. Što se tiče samog dizajna 21% ispitanih bi voljelo da je uređaj preklopljiv i savitljiv.

>>Pogledajte video: Huawei Mate20 Pro


 
PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN
Detalji drame u obitelji Štimac: Sinu Luki nestalo je novca za biznis u Abu Dhabiju
PBZ
#ostanidoma i dalje
Koje nove navike ćemo zadržati u narednim mjesecima kako bi sačuvali zdravlje
  • znam:

    RF zračenje ima i trenutne i dugotrajne učinke. Rak i srčana oboljenja primjeri su posljedica dugotrajnih učinaka. Promjene srčanog ritma i promjene u moždanim funkcijama (EEG) primjeri su trenutnih utjecaja. Sindrom koji se naziva bolest radio valova,a u prijašnjem Sovjetskom ... prikaži još!Sovjetskom Savezu nazivao se electromagnetska hipersenzitivnost(EHS), danas širom svijeta, može biti ili akutni ili kronični. Profesor Dr. Karl Hecht objavio je detaljnu povijest tih sindroma, sastavljenu iz sažetaka više od 1.500 ruskih znanstvenih radova i kliničkih povjesti preko 1.000 svojih vlastitih pacijenata u Njemačkoj. Objektivni nalazi uključuju poremećaje spavanja, abnormalni krvni tlak i broj otkucaja srca, probavne poremećaje, gubitak kose, zujanje u ušima i kožni osip. Subjektivni simptomi uključuju vrtoglavicu, mučninu, glavobolju, poteškoće s pamćenjem, nemogućnost koncentracije, umor, simptome slične gripi i bol u srcu.

  • Android:

    Dakle, štoje 5G????

  • VisAVis2:

    Kakav 5g, ni 4g ne koristim, jer mi je 3g sasvim ok te mi ne troši toliko bateriju!