Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

10 aplikacija koje morate imati na svom smartphoneu

Većina aplikacija ne radi bez uključenog podatkovnog prometa, odnosno pristupa internetu
11. kolovoza 2015. u 07:00 2 komentara 14005 prikaza
cure
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Kupili ste pametni telefon, a u Hrvatskoj je taj trend u velikom porastu, usto ste i odabrali tarifu koja vam omogućava i korištenje podataka. Ipak, nekako se ne usudite pretjerano koristiti ponuđenom vam online trgovinom aplikacija. No, upravo aplikacije učinit će vam život jednostavnijim. Brže ćete doći do nekih informacija, a često će vam ubrzati i olakšati neke radnje koje ste do sada navikli raditi samo na stolnim računalima ili korištenjem tražilice, odnosno popularnim guglanjem. Dio aplikacija novije serije pametnih telefona već imaju ugrađene, poput vremenske prognoze, kalendara, kalkulatora. No, aplikacije koje smo izdvojili možda će vam biti pristupačnije ili draže.

Svakodnevno se u online trgovinama aplikacija pojave stotine novih bilo konkurentnih ili tek osvježenih aplikacija. Izbor je doista nevjerojatan i teško se kroz njega probiti. No, svakako, aplikaciju u slučaju da niste zadovoljni možete vrlo jednostavno i deinstalirati, odnosno maknuti sa svog telefona.

Osnovne aplikacije doista morate imati. One su besplatne i korisne, a možete ih skinuti i s App Storea kao i Androidove online trgovine. To znači da svi koji imaju iPhone te bilo koji mobitel koji radi na Androidu mogu i do svih predloženih aplikacija, a većina postoji i na Windows platformi. Ono što valja znati jest, da vam većina ne vrijedi bez uključenog podatkovnog prometa. Primjerice, ne možete slati poruke Viberom ako niste na mreži. Potrošnja tih aplikacija nije velika, no, ipak, ne omogućava li vam tarifa velik promet, bolje ih je koristiti kada se možete priključiti na wi-fi mrežu. Facebook aplikaciju nismo izdvajali jer svi koji su na popularnoj društvenoj mreži jamačno je nisu propustili instalirati i na mobitel.

>> Zašto za promjenu ne biste uživali: 10 najboljih aplikacija za putovanja

>> 7 savjeta za zaštitu smartphonea na plaži

Elipso

  • Avatar DamirNeSada
    DamirNeSada:

    Kako moze biti obvezna app z anekoga tko nema racun ili nije u Zaba-i? Koliko je placen ova oglas od strane zaba-e?