Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM ELEKTRONIKE

Sada su u modi nosivi internet, povezani dom i pametni auti

CES 2014
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
1/8
08.01.2014.
u 08:00

Online život i povezivost 
gotovo svega što posjedujemo ne može se više izbjeći

Samsung, LG, Huawei, Sony, Intel, Panasonic... vladari moderne tehnologije nisu propustili predstaviti se na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES-u koji se redovito održava u Las Vegasu. A ono što se pokazalo glavnim hitom u 2014. i nalazi se u predviđanjima svih stručnjaka i analitičara tehnosvijeta – nosivi gadgeti, potvrdilo je svoju dominaciju i u Las Vegasu.

Inovativno projektiranje

– Nosivi uređaji danas još nisu sveprisutni jer još ne nude rješenja stvarnih problema i nisu integrirani u naš stil života – ustvrdio je Brian Krzanich iz Intela te dodao da je Intel usredotočen samo na rješavanje izazova inovativnog projektiranja. Svijet ulazi u novu eru integriranog računalstva koje se ne definira uređajem, već integracijom tehnologije u ljudski život na način koji pojedincima donosi nove koristi i vrijednosti. Intel aktivno radi na proizvodima i inicijativama radi ubrzanja inovacije u području uređaja koji se mogu nositi na tijelu.

Jedan od referentnih dizajna za nosive uređaje su, primjerice, pametne slušalice s podrškom za biometriju i fitness. Uz pametne satove i pregršt pametnih narukvica i naočala, u fokusu su bili i automobili koji su potpuno online, Chevrolet je tako najavio da će do kraja ljeta u deset svojih modela uvesti mrežu četvrte generacije.

Samsung, LG , Sony, Huawei pak na CES-u su predstavili nove serije mobitela i tableta.

Zakrivljeni TV-i

A posebna bitka vodi se na polju zakrivljenih TV-a. Samsung je predstavio prvi UHD zakrivljeni TV, dok je LG predstavio prvi savitljivi OLED TV čija se zakrivljenost mijenja daljinskim upravljačem. Na CES-u su predstavljeni i kućni roboti koji sinkronizirano rade na daljinu, uz pomoć pametnih mobitela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije