Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CES LAS VEGAS

Novi pogled na svijet kroz Epsonove pametne naočale

epson moverio
Foto: Screenshot Youtube
1/2
07.01.2014.
u 08:11

Naočale će biti dostupne na tržištu od svibnja 2014. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699 eura

Epson je predstavio svoj prvi AR (Augmented Reality) uređaj namijenjen uporabi kod kuće ili u pokretu, na CES-u u Las Vegasu. Riječ je o prozirnim binokularnim „pametnim“ naočalama druge generacije koje se nadovezuju na prvi model BT-100. Novi model ima upola manje kućište, a njegova je masa manja za 58 posto – iznosi svega 88 grama. Naočale će biti dostupne na tržištu od svibnja 2014. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699 eura, priopćili su iz Epsona.

Novi Moverio opremljen je značajkama i funkcionalnostima proširene stvarnosti te omogućava digitalno poboljšanje pogleda na stvarni svijet. U uređaj su ugrađene tehnologije osjeta, uključujući prednju kameru, žiroskop, GPS sustav, kompas i akcelerometar, što mu omogućava precizno tumačenje korisnikovih pokreta i svijeta koji ga okružuje.

Korisnik BT-200 naočala može doživjeti sliku promjera 320 inča ili 812 cm u qHD razlučivosti. Osim AR aplikacija, korisnici mogu uživati u 2D i 3D filmovima uz integrirani Dolby Digital Plus zvuk. Na taj način oni mogu iskusiti filmove, video igre i aplikacije u sasvim novom svjetlu. Uređajem, kojega pogoni 1,2-gigahercni procesor s dvije jezgre, upravlja se putem multi-touch plohe osjetljive na dodir. Autonomija rada iznosi do šest sati što jamči da korisnik neće ostati bez napajanja dok se u pokretu služi uređajem.

Uređaj omogućava povezivanje s internetom putem Wi-Fi mreža te preuzimanje aplikacija s Moverio Apps Marketa za što je predviđeno osam GB interne memorije te SD utor za memorijske kartice kapaciteta do 32 GB. Uz to, BT-200 može se spajati s drugim uređajima putem standarda Bluetooth 3.0, DLNA i Miracast.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije