Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CES 2014

Las Vegas: LG predstavio televizor od 70.000 dolara

LG-jevi televizori
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
07.01.2014.
u 09:02

Zakrivljenost ekrana od 85 inča na Samsungovu televizoru može se daljinski podešavati

Samsung je na sajmu elektronike CES u Las Vegasu predstavio prototip savitljivog televizora s ekranom od 85 inča koji korisnicima omogućuje da daljinski podešavaju zakrivljenost ekrana, javlja BBC. I LG je najavio fleksibilni zakrivljeni televizor, i to s ekranom od 77 inča, baziran na OLED-tehnologiji.

Samsung je također predstavio UHD-televizor s ekranom od 105 inča, najveći takav na svijetu. Ovaj televizor također ima zakrivljeni ekran, no krivulja se ne može podešavati.

Zakrivljeni televizor iste veličine, ali za razliku od ostalih izrađen u LCD-tehnologiji, najavio je i LG. U Las Vegasu je otkriveno da će ovaj 4K-televizor naziva 105UC9 imati astronomsku cijenu od 69.999 dolara, prenosi Mashable. Zasad nije poznato kad će 105UC9 biti pušten u prodaju.

Samsungovo predstavljanje bilo je obilježeno i neobičnim incidentom. Slavni redatelj akcijskih filmova Michael Bay trebao je na pozornici s izvršnim potpredsjednikom američke podružnice Samsung Electronicsa Joeom Stinzianom porazgovarati o novim proizvodima. Međutim, nakon nekoliko rečenica pokvario mu se blesimetar, a Bay je samo odšetao s pozornice. Video je, naravno, ubrzo postao hit na internetu.

"Wow! Upravo sam se osramotio na CES-u", napisao je Bay na svom blogu, potvrđujući kako je blesimetar kriv za incident.

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
11:36 07.01.2014.

Ak' mi može pospremiti stan i skuhati ručak, odmah bum ga kupil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije