Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čitalačke navike poznatih

Stavros će čitati Bibliju, Vicko vjeruje u književni ukus supruge, a Antonija Blaće je luda za krimićima

Antonija Blaće
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
20.07.2014.
u 16:22

Istražili smo što će poznati ovo ljeto čitati na plaži i otkrili da Ivanka Mazurkijević čita na njemačkom i tako uči jezik, Boris Novković voli stručnu literaturu, a Trpimiru Vickoviću Vicku knjige bira supruga

Ako tko nije u tijeku s literarnim trendovima pa je u nedoumici koje štivo ponijeti na ljetovanje, saznali smo što će poznati čitati na plaži pa vam možda pomogne njihova preporuka.

Ljubići nisu u modi

Voditeljica Antonija Blaće ljeto će provesti uglavnom radno, ali svaki slobodan trenutak pobjegne na more, gdje se obožava odmarati uz knjigu.

– Umjesto ljubavnih romana, radije biram kriminalističku tematiku. Ne volim lagano štivo jer ne vidim njegov smisao. Najdraži su mi švedski krimići, a trenutačno iščitavam opus Joa Nesbøa – kaže Antonija. Pjevačica Stampeda Ivanka Mazurkijević strastvena je čitateljica, u čijoj su kućnoj biblioteci domaći i strani autori podjednako zastupljeni i često čita više naslova istodobno.

– Recimo, knjigu “Iscjeljenje uz anđele” Doreen Virtue knjiga je koja se ne može pročitati. Čitala sam je ‘sto’ puta i svaki put ona mi daje neka nova saznanja i perspektive života. Stoga ću je čitati i ovog ljeta. A knjigu Arthura Millera “Vještice iz Salema” čitam u njemačkom izdanju i time se tjeram da neprestano usavršavam znanje njemačkog jezika – otkriva Ivanka. Glazbenik Boris Novković ljetovat će u Istri, kaže, maksimalno opušten i uz čitanje i igru s djecom vrijeme će kratiti još samo svakodnevnim joggingom.

Čita knjige iz svoje biblioteke, a ovo ljeto to će biti, kaže, knjiga Vadima Zelanda “Transurfing”, koja se bavi tehnikom promjene osobne stvarnosti, i duhovni bestseler “Nova zemlja” Eckharta Tollea.

Glumici Jeleni Perčin čitanje je sastavni dio posla pa će s tim nastaviti i dok se odmara u rodnom Dubrovniku. – Omiljeni autor mi je Fjodor Mihajlovič Dostojevski, no ne namjeravam ga čitati ovog ljeta. Izabrala sam lakše štivo pa trenutačno uživam u knjizi “Služba, družba, prošnja, ljubav, brak” autorice Alice Munro – veli Jelena.

Opernoj divi Sandri Bagarić na stolu se znaju naći i četiri knjige koje je započela čitati odjednom. Ovo ljeto sa sobom će u skrivenu uvalu nositi:

– Roman “Preljub” jednog od omiljenijih mi pisaca Paula Coelha i “Gospu od badema” engleske spisateljice Marine Fiorato.

Omiljeni radijski voditelj Trpimir Vicković Vicko zaljubljenik je u knjige od rane mladosti, kada je lektire, tvrdi, kao “pravi zmaj” čitao i na ćirilici. Čita svaki dan, do danas je pročitao oko 3500 knjiga, a svoj dnevni ritual neće preskakati ni na plaži.

Posveta duhovnosti

– Život sam proveo u knjižnici Medveščak, a kasnije u Ogrizovićevoj. Često knjige kradem svojoj gospođi supruzi jer vjerujem njenu ukusu, a i ekonomičnije je jer tako plaćamo samo jednu članarinu u knjižnici, a čitamo oboje. Ovo ljeto čitat ću “Nesalomljive” Laure Hillenbrand i “Prousta u Veneciji, Matoša u Mlecima” naše Milane Vuković Runjić – smije se Vicko.

Pjevač Jasmin Stavros tijekom godine, pa tako i na ljetovanju, čita samo religioznu literaturu.

– Bibliju čitam svakodnevno pa ću nastaviti i tijekom ljeta, a osim u njoj, uživat ću i u knjigama don Damira Stojića i fra Stanka Mijića. Nedavno sam pročitao i knjigu Benedikta XVI. “Sveti Pavao”. Takva literatura za mene ima posebnu vrijednost pa samo nju i kupujem – kaže Stavros.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije