Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utučen i ponižen

Životna drama čovjeka kojem se klanjala Jugoslavija, oduzeli su mu čak i krov nad glavom!

Predrag Pašić
Foto: Screenshot
15.07.2020.
u 09:35

– Ne znam što ću ni kako ću. Očajan sam čovjek. Uza sve sam trenutačno nezaposlen. Moja supruga i ja smo sada praktički i bez imovine i bez mogućnosti da živimo normalno – kazao je nekadašnji nogometaš

Predrag Pašić, legendarni nogometaš Sarajeva koji je tijekom osamdesetih godina tresao mreže diljem pokojne države, završio je uz suprugu na ulici zbog sudskog postupka koji je, tvrdi, vođen iza njegovih leđa.

– Vodili su sudski postupak iza mojih leđa u želji da se prisvoji poslovni prostor u vlasništvu Židova u kojem sam kao savjestan posjednik boravio više od trideset godina. Taj prostor dobio sam u posjed od FK Sarajevo i tadašnjeg gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportaš – pojasnio je Pašić tamošnjim medijima što se zbivalo posljednjih mjeseci, pa nastavio:

– Vidjevši da Pravobraniteljstvo Općine Centar Sarajevo, u postupku harmonizacije, briše iz gruntovnice gospodina Morica (Moše) Isaka Alkalaja, vlasnika prostora, sa svojim odvjetnicima sam u zakonskom sudskom postupku vratio u gruntovnicu gospodina Alkalaja koji je upisan kao vlasnik prostora 1/1.

– Općina Centar Sarajevo pokušala je to osporiti, međutim, nije bilo nikakvog zakonskog osnova jer nikada nije bila vlasnik spomenutog poslovnog prostora. Zatim je pokrenut novi sudski postupak na Općinskom sudu u Sarajevu koji je vođen više od šest mjeseci bez mog znanja i znanja mojih pravnih zastupnika – otkrio je Pešić kako je ostao bez krova nad glavom.

– Doveli su suca u zabludu prevarnim dokazima, a zatim su još i čekali da dobijem izvršno rješenje i izgubim sve pravne mogućnosti da se branim – kazao je.

Rješenje o izbacivanju na ulicu dobio je putem pošte, i to na godišnjicu osvajanja šampionske titule prije 35 godina.

– Ne znam ni što ću, kako ću. Očajan sam čovjek. Uza sve trenutačno sam nezaposlen. Supruga i ja smo sada praktički i bez imovine i bez mogućnosti da živimo normalno – kazao je utučeni i poniženi nekadašnji slavni nogometaš.

Podsjetimo, Pašić je karijeru započeo upravo u Sarajevu, u klubu s kojim je 1976. godine osvojio juniorsku titulu prvaka bivše SFRJ.

Iz Sarajeva je otišao nedugo nakon što je osvojio naslov prvaka države u proljeće 1985. godine, kada je ujedno proglašen i najboljim nogometašem SFRJ. U tandemu sa Safetom Sušićem predstavljao je strah i trepet u suparničkim kaznenim prostorima.

Karijeru je nastavio u Stuttgartu, a za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je deset puta.

Ključne riječi

Komentara 63

Avatar FrancJunior
FrancJunior
10:14 15.07.2020.

Poznat po bacanju novaca u vjetar! Trebalo je vise stedjeti i kucu ili stan kupiti, a ne dobiti na dar od nekih sumnjivih spodoba!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:52 15.07.2020.

Zamislite da Mandžukić ili Modrić za 35 godina imaju ovakvu priču.

Avatar Bernasconi
Bernasconi
14:00 15.07.2020.

Ako nije njegovo onda treba vrati vlasniku i točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije