Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA IH KARMA

Zaslužili su ići kući: Španjolci su namjerno izgubili od Japana da bi išli na Maroko, pa ispali od Maroka

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Morocco v Spain
Dylan Martinez/REUTERS
06.12.2022.
u 20:10

O kojoj god reprezentaciji bilo riječ, drago nam je da ovakva taktiziranja završe neslavno jer na natjecanju poput Svjetskog prvenstva razlika između nominalno "jačih" i "slabijih" momčadi je znatno manja nego što nam to govori stanje na papiru, tako da za taktiziranjem zapravo nema potrebe

Španjolska reprezentacija ispala je sa Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što ih je reprezentacija Maroka izbacila s turnira u osmini finala boljim izvođenjenjem udaraca s bijele točke (3:0). Kad sagledamo sve dokaze i teorije, možemo bez ikakve zadrške utvrditi da je Španjolska zaslužila ovo ispadanje, da ih je dočekala karma, ili kako god to želite nazvati.

Naime, Španjolska je u trećem kolu svoje skupine E namjerno izgubila od reprezentacije Japana kako bi u osmini finala izbjegla Hrvatsku i išla na Maroko. Naravno da je izbornik Luis Enrique odbaco te tvrdnje (izbornik takvo što javnosti nikad neće priznati), ali u njegovim nespretnim odgovorima, zajedno s dokazima, zapravo je potvrđeno da je Španjolska poklonila Japanu pobjedu i prvo mjesto u skupini. 

- Naravno da vam izbornik nikad to neće priznati. Nikad nećete čuti da izbornik govori "dopustio sam im pobijediti". Nisam bio tamo i nisam u glavi Enriquea, ali garantiram vam da su izgubili ovu utakmicu da izbjegnu teže protivnike - rekla je meksička nogometna legenda, Hugo Sanchez.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Morocco v Spain - Education City Stadium, Al Rayyan, Qatar - December 6, 2022 Spain coach Luis Enrique and Morocco coach Walid Regragui after the match REUTERS/Wolfgang Rattay Photo: Wolfgang Rattay/REUTERS
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS

Enrique je istaknuo kako "nije znao da je Njemačka protiv Kostarike došla do ugodnog vodstva" u preostaloj utakmici skupine E, što je upravo scenarij koji je Španjolskoj osiguravao prolazak dalje unatoč gubljenju protiv Japana. Međutim, tijekom utakmice se  vidjelo da je, upravo nakon njemačkog vodstva protiv Kostarike u drugoj utakmici, svojim igračima sugestijama pokazuje da nastave igrati i držati loptu što je dalje moguće od gola Japana. Dakle, vrlo dobro je znao da je Njemačka imala ugodno vodstvo.

- Iskreno, živcira me što nismo prvi u skupini. Svaka čast Japancima, zasluženo su na vrhu ove skupine - izjava je Enriquea kojem zbog dokaza gotovo nitko u nogometnom svijetu ne vjeruje.

Čak je i igrač Japana Ao Tanaka, strijelac pobjedničkog pogotka u toj utakmici, prepoznao da Španjolci nisu htjeli napadati.

- U nastavku smo igrali agresivnije, a u igri Španjolske smo jako dobro osjetili da su stali kada su saznali da Njemačka vodi - rekao je Tanaka.

I eto, Španjolci su namjerno izgubili da bi umjesto Hrvatske išli na Maroko, a sad ih je isti taj Maroko izbacio s turnira. O kojoj god reprezentaciji bilo riječ, drago nam je da ovakva taktiziranja završe neslavno jer na natjecanju poput Svjetskog prvenstva razlika između nominalno "jačih" i "slabijih" momčadi je znatno manja nego što nam to govori stanje na papiru, tako da za taktiziranjem zapravo nema potrebe.


 


 

Komentara 13

TE
Teig1
20:17 06.12.2022.

Treba li bi mi početi sa pobjedničkim crnim majicama...

UD
Udbaš
21:07 06.12.2022.

Obožavam ovakvo novinarstvo, ne smije se reči da se mrzi Dalića i repku pa se na ovakav način pokušava umanjiti uspjeh jer su protivnici jadni ali su prošli jer im je puštena. Gluplje dokaze već dugo nisam vidio, ali hvala Bogu na ovakvoj vjeri koja je u stanju povjerovati u ovakve bedastoće.. I onda se neko ide rugat kršćanima...

Avatar štetočnji
štetočnji
22:56 06.12.2022.

Španjolski igrač uzeo je loptu, prevario dva svoja suigrača i zabio autogol. Ona bi to bio dokaz. Sve drugo su osobne procjene nekoga ili pak samo nečija siromašna nagađanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije