Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI STRIJELAC

VIDEO Ovo je najbrži gol u povijesti europskih prvenstava

Soccer - UEFA European Championship 2004 - Final - Portugal v Greece
Matthew Ashton/Press Association/PIXSELL
09.06.2021.
u 09:41

Kiričenko je igrao za rusku vrstu od 2003. do 2006., postigavši četiri gola u 12 nastupa. Danas je trener u redovima ruskog kluba Ufa

Ruski napadač Dmitri Kiričenko vlasnik je najbržeg gola u povijesti europskih prvenstava. Kiričenko je na EP-u 2004. u Portugalu u susretu protiv Grčke zabio pogodak nakon 67 sekundi susreta.

Rusija je dobila utakmicu sa 2-1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz, dok je Grčka usprkos porazu prošla dalje, a potom senzacionalno osvojila europski naslov.

Kiričenko je igrao za rusku vrstu od 2003. do 2006., postigavši četiri gola u 12 nastupa. Danas je trener u redovima ruskog kluba Ufa.

Drugi najbrži gol u povijesti EP-a zabio je Poljak Robert Lewandowski koji je u četvrtfinalu posljednjeg EURO-a protiv Portugala zabio gol nakon minute i 40 sekundi igre.

Utakmica je završila 1-1, a Portugal je boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-3) prošao dalje, a potom osvojio i naslov prvaka.

Na istom prvenstvu je Irac Robbie Brady zabio gol Francuzima u osmini finala u drugoj minuti susreta. "Tricolori" su okrenuli rezultat i na koncu slavili sa 2-1, a oba gola je zabio Antoine Griezmann.

Na četvrtom mjestu je gol sovjetskog reprezentativca Sergeja Aljenikova. Ovaj Bjelorus je u pobjedi 'zbornaje' protiv Engleske (3-1) na EP-u 1988. godine zabio gol nakon dvije minute i sedam sekundi. SSSR je na tom prvenstvu dogurao do finala u kojem je slavila Nizozemska sa 2-0.

Vlasnici petog najbržeg gola u povijesti EP-a su Čeh Petr Jiraček i Englez Alan Shearer, obojica su tresla mrežu nakon dvije minute i 14 sekundi.

Jiraček je postigao pogodak u pobjedi protiv Grčke (2-1) na EP-u 2012. godine, dok je Shearer tresao mrežu u polufinalu EP-a 1996. protiv Njemačke. Usprkos ranom vodstvu 'Gordi Albion' je izgubio od 'Elfa' nakon izvođenja jedanaesteraca.

Najbrži pogodak u nekom od finala zabio je Španjolac Jesus Maria Pereda protiv SSSR-a 1964. godine. 'Furija' je slavila sa 2-1, osvojivši svoju prvu od tri europske krune, a Pereda je zabio pogodak nakon pet minuta i 17 sekundi igre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije