Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Pavić otvoreno

Večernjakov vaterpolist: Kukamo, treba raditi!

'23.11.2012., Zagreb - U hotelu Antunovic odrzana je Noc olimpijskih pobjednika te dodjela statue Vaterpolist godine koju urucuje Vecernji list. Josip Pavic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
25.11.2012.
u 08:33

- Drago mi je da su Gotovina i Markač dokazali svoju nevinost. S kolegama iz Srbije ne razgovaramo o politici - kaže trostruki pobjednik u Večernjakovu izboru za vaterpolista godine

Josip Pavić (30), treći put! I najslađi, priznaje, jer ostvareno je to u godini najvećeg uspjeha hrvatske vaterpolske reprezentacije. U Noći olimpijskih pobjednika proglašen je najboljim među najboljima. Umjesto kurtoaznih pitanja "kako i zašto", poželjeli smo ga pitati nešto konkretnije. Primjerice: u čemu je tajna uspjeha Ratka Rudića?

– On uistinu maksimalno pojednostavni igru i pritom ne koči momčad nekim strogim šablonama. Pazi na sve, ali igračima prenosi samo ono najnužnije. I, ono što je najvažnije, daje mirnoću. Nema nepotrebne nervoze, dapače, s njim se uvijek moglo opušteno o svemu razgovarati – odgovara Pavić.

Jeste li u Londonu opet radili neke spačke, kao kad ste u sobu fizioterapeuta Luketića stavili deset budilica?

– To s budilicama je nenadmašno, ali uvijek bude sitnih šala na svačiji račun. Ovaj put je Kuterovac bio najviše na udaru s obzirom na to da su mu vaterpolisti omogućili da uživa i u drugom tjednu OI. Pa je tako u jednoj prilici poslan na trening na jedan bazen na kraju grada iako smo znali da ga tamo neće pustiti. No, i on se nama znao osvetiti – odmah bi nam pojačao trening.

Je li vam Hinić deblokirao račun u Mladosti?

– Koliko znam, nije. No, to i nije pitanje za mene.

Pa, stižu li plaće u Mladosti? Na kapaljku ili nikako?

– I kapaljka se u posljednje vrijeme zaštopala, ali osjećaju se neki pozitivni pomaci i uvjeren sam da će se i ti financijski problemi uskoro riješiti.

Kako se u svemu tome snalazite vi osobno, s obzirom na to da imate obitelj, dvoje djece?

– Nije lako, ali novac mi nikad nije i neće biti prioritet u životu. No, ne treba stalno kukati, mi Hrvati možda i pretjerujemo u tome. Treba nam svima malo više optimizma i malo više rada na svim razinama. Konkretno, u vaterpolu, od kukanja kako nema sponzora, što govore uprave, ili nema plaća, kad se žale igrači, nema puno koristi. Da je situacija teška, to je svima jasno, ali baš zato moramo više raditi da bi nam bilo malo bolje.

>> Cijeli intervju s Večernjakovim vaterpolistom godine pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije