Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presica

Dalić spustio Englezima pa otkrio koga će poslati na teren u srijedu

Zlatko Dalić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
08.07.2018.
u 18:35

Igračima je izbornik Zlatko Dalić dao danas slobodan dan, a prvi trening imat će u ponedjeljak u 19 sati na stadionu Lužnjiki.

Hrvatska je dan nakon drame u Sočiju i izbacivanja domaćina SP-a Rusije nakon lutrije jedanaesteraca stigla u Moskvu.

Igračima je izbornik Zlatko Dalić dao slobodan dan, a prvi trening imat će u ponedjeljak u 19 sati na stadionu Lužnjiki.

No, izbornik nema slobodno te je od 18 sati izašao pred novinare.

– Mi ćemo se sada konkretnije baviti Engleskom, dobrim i lošim stvarima. No, dobra su, mlada reprezentacija, pokazali su kvalitetu, lagano su dobili Švedsku. Kroz dan, dva ćemo napraviti pravu analizu. Respektiramo ih, no ne bojimo se nikoga – započeo je Dalić.

>> Pogledajte kako su hrvatski navijači slavili pobjedu

– Potrošili smo se jako mnogo u zadnje dvije utakmice, nije to lako za nas. S obzirom na to da je za tri dana utakmica, to je problem, ali učinit ćemo sve da napravimo rekuperaciju igrača. No, moramo vidjeti što je s igračima koji su imali probleme. Moramo pronaći najbolje rješenje. Neće nam biti sigurno lagano. No ulaskom u polufinale dobili smo novi elan i sigurno ćemo pronaći energije za polufinale.

Problemi s ozljedama?

– Probleme imaju svi, putovanja uzimaju danak, no stalno prolazimo novu snagu i energiju. Nećemo sad stvarati probleme kada smo stigli u Moskvu. Zašto ne bismo bili među četiri najbolje momčad kada imamo takve igrače. Veliki igrači otišli su doma, ostali su šljakeri, velike i organizirane momčadi. Sad kad smo već u Moskvi, želimo ostati do kraja u Moskvi.

Engleze je zanimalo što Dalić misli o potezu Domagoja Vide, no tu je uskočio glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak i rekao da sve piše u priopćenju Saveza.

– Nisam mislio da su Englezi došli lagano do polufinalu, no mislim da su Švedsku lagano riješili. Potentna su, mlada momčad i zato sam rekao da mi je to djelovalo lagano. I njih i nas čeka težak posao u polufinalu. Stvarno respektiramo Engleze, nas možda niste očekivali, možda niste očekivali da ćete nas slušati na hrvatskom, no mi smo ponosni što smo ovdje.

Zlatko Dalić
1/16

Rakitić igra sjajan turnir.

– Ovo su možda njegove najbolje utakmice za reprezentaciju. Nastavio je sa sjajnim igrama iz Barcelone. Jako nam mnogo znači, on i Luka su možda najbolji svjetski tandem na svijetu i oni nose reprezentaciju te se nadam da će tako i nastaviti. Nisam siguran, no možda igra najbolji nogomet karijere.

Engleska kao prilika da igramo kao protiv Argentine.

– Zadnje tri utakmice imali smo jako teške protivnike koji se brane, igraju duge lopte i vrlo su agresivni. Nama je jučer bio Subašić igrač s najviše dodira, puno je lopti napucao prema naprijed, a to nije naš stil.. No drago mi je da smo se prilagodili i u ove tri utakmice na igru protivnika, no drago mi je da dolazi Engleska, momčad koja se želi nadigravati, koja gaji napadački nogomet. Sve četiri momčadi u polufinalu vole napadački nogomet i nadam se da ćemo dobro odgovoriti.

Strane medije zanimao je sjajan odnos Rakitića i Modrića.

– Kada igrači igraju za naše klubove, onda ne poznaju jedan drugoga, to je i Mandžukić rekao, pa je tako i s Rakitićem i Modrićem kada igraju za Real i Barcelonu. Drukčije je kada igraju za reprezentaciju. To je možda tajna našeg uspjeha, dobra je atmosfera. Njihov rivalitet neka ostane u Španjolskoj, a u Hrvatskoj oni su jedna duša.

Brazilsku novinarku zanimalo je što ovaj uspjeh znači za malu državu kao što je Hrvatska.

– Za našu državu ovo znači jako mnogo, mi se moramo prezentirati na različite načine, a sport je jedan od tih načina. Uoči Francuske jako se malo znalo za Hrvatsku. Ovo je sjajna prezentacija za Hrvatsku, jučer je utakmicu protiv Rusije gledalo milijune i milijune ljudi. To što je gotovo cijela Hrvatska jučer bila na nogama, pokazuje kakvi smo mi.

Zlatko Dalić
1/17

– Ovo je već sad za nas veliki uspjeh. Mnoge reprezentacije koje su po rejtingu bolje od nas, već su doma, tako da je ovo sjajno. Ako uspijemo još zaustaviti Englesku, bilo bi još bolje. Borit ćemo se, pokazati kvalitetu, no tko zna, da imamo vaš novac, gdje bi nam bio kraj – spustio je izbornik Englezima.

Momčad za Englesku?

– Morat ćemo dobro razmisliti, naći najbolji način. Svjedoci ste da smo pokušali igrati s nekoliko varijanti, tako će biti i sada kada malo bolje proučimo Engleze. Nećemo mnogo pametovati. Moramo pronaći najspremnije, i one koji su sto posto zdravi. Bio bi rizik da ne idemo sa sto posto spremnim igračima. U polufinalu pogrešaka ne smije biti, tako da moram sve dobro proanalizirati i složiti momčad koja je najspremnija u tom trenutku.

Kane?

– On je najbolji strijelac prvenstva, no mi imamo sjajnu obranu, Lovren ga poznaje iz engleske lige. Svakako respekt za Kanea koji je sjajan strijelac, no uspjeli smo zaustaviti i Messija i Eriksena.

Najveća slabost Engleske?

– Nemaju slabosti jer su došli u polufinale. Iznenadili su me potentnošću. Igraju najbrže, momčad su s najviše okomitih dodavanja. Izbornik je napravio sjajnu stvar što je uveo mnoštvo mladih igrača. Posebno su opasni u prekidima, imaju visoke igrače. Puno ovise o Sterlingu i ključ je njega zaustaviti. Ne mogu govoriti o njihovim slabostima jer ih nemaju.

>> Pogledajte kako su Šuker i predsjednica slavili u loži

U Hrvatskoj je sjajna atmosfera...

– Želim zahvaliti svima na podršci koju dobivamo, svim tim ljudima kojima je reprezentacija sve. Cijela Hrvatska zaboravila je sve probleme i navija, to nam mora biti na ponos i čast da smo donijeli pozitivu u Hrvatsku. Daj Bože da se nešto pokrene kod nas i da se ta pozitiva nastavi. Stvarno hvala svima na podršci koju nam daju i zbog njih ne smijemo stati.

– Govorili su da moramo imati igrača s pet, šest golova, no mi stalno mijenjamo neke stereotipe, pa tako i taj.

Zlatko Dalić
1/8

Komentara 141

DU
Deleted user
18:11 08.07.2018.

HRVATSKA SE NIKOG NE BOJI !!! Daliću pripremi legionare za teški boj i do zadnje kapi znoja .Odradite te Engleze ,a onda ćemo s Belgijom odigrati ljepoticu prvenstva,pa šta dragi Bog da neka bude.

Avatar rubinet
rubinet
18:18 08.07.2018.

zanimljivo koliko se jalnih trolića skupilo...od tamo daleko...

NO
NoWorries
19:27 08.07.2018.

Bravo Vatreni! Navijamo za vas tudi v Sloveniji! Srečno in mirno nogo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije