Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL 36. KOLO

Remi Dinama i Rudeša na Maksimiru! (3:3) Slavlje novog naslova može početi

Dinamo i Rudeš sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/24
26.05.2024.
u 19:34

U srijedu su pobjedom na Rujevici plavi osvojili dvostruku krunu, a večeras su protiv zadnjeplasiranog Rudeša zatvorili sezonu. Nakon susreta će na stadionu primiti pehar i medalje, a zatim kreću putem Trga bana Josipa Jelačića gdje kreće veliko slavlje s navijačima

Dinamo je u nedjelju na Maksimiru protiv Rudeša odigrao utakmicu posljednjeg, 36. kola Hrvatske nogometne lige. Plavi su nakon turbulentne sezone svega nekoliko kola prije kraja došli do prve pozicije na prvenstvenoj ljestvici pa iskoristili kikseve Rijeke kako bi osigurali obranu naslova. U srijedu su pobjedom na Rujevici osvojili dvostruku krunu, a večeras su protiv zadnjeplasiranog Rudeša zatvorili sezonu. Nakon utakmice će na stadionu primiti pehar i medalje, a zatim kreću putem Trga bana Josipa Jelačića gdje kreće veliko slavlje s navijačima.


SAŽETAK UTAKMICE:

Nogometaši Dinama remijem 3-3 protiv Rudeša spustili su zastor na 33. HNL sezonu u kojoj su osvojili tri trofeja - naslov prvaka, Kup i Superkup. Bio je to posljednji susret 36. kola SuperSport HNL-a. Dinamo je već ranije osigurao titulu, dok je Rudeš odavno ostao bez izgleda za prvoligaški spas. Maksimir je bio rasprodan i sve je bilo spremno za prvi dio proslave, naime ona glavna, tek se očekuje nešto kasnije na središnjem zagrebačkom trgu. Sergej Jakirović je u prvih 11 ubacio nekoliko novih lica, pa su priliku dobili vratar Krkalić, te Vrbančić, Majić, Pavić i Jakirović.

GALERIJA Remi Dinama i Rudeša na Maksimiru! (3:3) Slavlje novog naslova može početi

Dinamo i Rudeš sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
1/24

Dinamo je poveo u 24. minuti golom Frana Brodića. Bila je to lijepa akcija koju je započeo Kaneko gurnuvši do Kulenovića koji je poslao loptu oštro u sredinu, a Brodić lagano poentirao. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Fran Topić lijepo pogodivši sa 18 metara za 1-1. Radost gostiju nije dugo trajala, u 36. minuti među strijelce se upisao i Kaneko. Japanac je ubacio s desne strane iznenadivši Markovića. Kaneko je bio korak do gola i u 49. minuti, no ovoga puta je uzdrmao okvir gola. Tri minute kasnije među strijelce se upisao i Sandro Kulenović. Najveći dio posla je obavio Brodić prošavši po krilu, a potom je lijepo uposlio Kulenovića koji je postigao pogodak. Rudeš se nije predavao i do kraja susreta je uspio izjednačiti. U 78. minuti je Vinko Petković smanjio na 2-3 nakon brze kontre i dodavanja Jana Doležala. Četiri minute prije kraja konačnih 3-3 je postavio upravo Doležal.

Dinamovci će, podsjetimo, nakon podizanja trofeja na Maksimiru krenuti otvorenim autobusom prema središnjem zagrebačkom trgu gdje će biti proslava trostruke krune. Dinamo je na koncu osvojio naslov prvaka sa 82 boda, Rijeka ima 74, a treći je Hajduk sa 68 bodova. Iz lige ispada Rudeš koji je osvojio samo devet bodova.


SASTAVI:

Dinamo: Krkalić - Šutalo, Bernauer, Pavić - Jakirović, Vrbančić, Bulat, Kaneko - Brodić, Majić, Kulenović

Rudeš: Marković - Camara, Mrčela, Vujanić, Krušlin - Mašala, Stipić, Topić, Ćorić, Latković  - Korač


PRIJENOS UŽIVO:

90' + 3 - Kraj utakmice!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Jan Doležal je zabio za izjednačenje! Na Maksimiru je rezultat 3:3.

Na utakmici je večeras gotovo 24 tisuće gledatelja. Navijači su na tribini podignuli transparent u čast smrtno bolesnom bivšem vrataru Kochu koji nije mogao prisustvovati susretu.

26.05.2024., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 36. kolo, GNK Dinamo - NK Rudes., Navijaci Dinama, Bad Blue Boysi Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

80' - Ponovo je Rudeš u prilici. Nakon ubačaja iz kornera Mrčela puca glavom, ali lopta odlazi preko gola.

77' - Vinko Petković zabija za 3:2. Dinamo ponovo ima samo gol prednosti.

71' - Najprije su Kaneka, Majića i Kulenovića zamijenili Miljak, Sušak i Emreli. Zatim su umjesto Brodića i Bulata u igru ušli Koščević i Stojeković.

61' - Dinamo nastavlja pucati po golu, ali Marković ovoga puta brani. Kulenović i Vrbančić nisu uspjeli svladati gostujućeg vratara. Drugi udarac današnjeg kapetana Dinama završio je pokraj gola.

57' - Mijenja Rudeš. Umjesto Latkovića, Ćorića i Camare na terenu su Petković, Doležal i Šare..

52' - Sadro Kulenović zabija za 3:1. Brodić je ubacio pred gol Rudeša, a Kulenović je zabio za povećanje prednosti.

49' - Kaneko je pogodio gredu. Protivnički vratar ostao je bespomoćan, no goste je pomazila sreća.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Kraj prvoga poluvremena. Kadeti i juniori maksimirskog kluba na teren su iznijeli trofeje, a pridružila im se i momčad Futsal Dinama. Publika je reagirala gromoglasnim pljeskom.

44' - Dinamo je napadački priveo kraju prvo poluvrijeme. Gostujuću momčad uglavnom je spašavao vratar. Ističe se pokušaj Vrbančića kojeg je Marković također obranio. 

36' - Sjajno raspoloženi Takuro Kaneko pogađa za novu prednost Dinama. Uputio je loptu prema golu, a protivnički vratar je očekivao da će njome igrati Brodić. Međutim napadač Dinama ju je propustio, a ona je završila u mreži.

32' - Dinamo ne prestaje napadati nakon izjednačenja. Zaprijetio je Kulenović, ali lopta odlazi preko gola. Minutu kasnije u protivničkom kaznenom prostoru. Zapucao je Bulat, ali lopta odlazi u blok.

28' - Fran Topić pogodio za izjednačenje!

24' - Brza i efikasna akcija za vodstvo Dinama. Kaneko je dodao Kulenoviću, a ovaj ju je proslijedio pred protivnički gol gdje je spreman bio Brodić za 13. gol sezone.

18' - Kulenović je uputio opasno dodavanje u peterac, ali tamo nije bilo njegovih suigrača.

17' - Dinamo je nanizao nekoliko dobrih prilika. Najprije je Majić zapucao iz daljine, ali ravno u ruke Markovića. Potom je pokušao i Vrbančić, ali s istim ishodom. Na kraju je Vrbančić pucao nakon ubačaja Jakirovića, no nedostajalo mu je preciznosti. 

10' - Ćorić je pokušao ubačajem loptu dati Krušlinu, no Dinamo ovaj pokušaj lako čisti.

Na tribinama vlada sjajna atmosfera, a navijači su razvili veliki transparent u čast Dinamovog osvajanja naslova.

26.05.2024., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 36. kolo, GNK Dinamo - NK Rudes. Navijaci Dinama, Bad Blue Boysi Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

7' - Rudeš je pokušao napasti, no domaća momčad brzo ih je zaustavila.

5' - Kaneko je dobro ušao u utakmicu, nekoliko se puta probio po desnoj strani. Jednom je i zapucao iz daljine, no nije bio dovoljno precizan.

1' - Utakmica je počela!


Televizijski prijenos utakmice Dinama i Rudeša možete pratiti putem kanala Maxsport 1.


"Obzirom da je iza nas jedna od najzahtjevnijih, ali i najslađih sezona za naš klub, pozivamo sve koji osjećaju i vole Dinamo da nam se pridruže na velikoj proslavi i da pokažemo koliku dinamovštinu nosimo u sebi", poručili su iz Dinama. Sve informacije o slavlju možete pročitati OVDJE.


Utakmicu protiv Rudeša pozvani su i Vlatka Peras te Mirko Barišić. Još uvijek aktualna predsjednica Uprave kluba (do pravomoćne odluke o otkazu, op.a.) doći će na stadion samo dva dana nakon što je Izvršni odbor pokrenuo njenu smjenu s te funkcije. Više pročitajte OVDJE.


Bad Blue Boysi objavili su priopćenje o tome kako će proteći navijanje na samoj utakmici. Što su isplanirali za utakmicu na Maksimiru pročitajte OVDJE.

GALERIJA Modrić i Ćorluka na krovu, legende među navijačima... Sjećate se zadnje Dinamove fešte na Trgu?

Dinamo i Rudeš sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
1/16

Komentara 1

KU
Kujttim
20:09 26.05.2024.

Onaj tko se kladio na na neriješeno će dobro zaraditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije