Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVA VESELICA

Dinamo je pomeo konkurenciju. Bilo je svega, ali sad, nakon ovakve sezone - može slaviti

Zagreb: Navijači na Maksimiru priredili doček igračima Dinama nakon pobjede u Rijeci i osvajanja duple krune
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/7
26.05.2024.
u 13:25

Proslava naslova prvaka počet će kad sudac Lovrić označi kraj susreta pred rasprodanim Maksimirom, plavi će dobiti svoje medalje, podići pehar za naslov prvaka po 25. put u Hrvatskoj, a onda otvorenim autobusom krenuti kroz grad do Trga bana Jelačića

Dinamo će pravom veselicom okončati ovu sezonu, plavi su zaslužili lijep oproštaj na kraju izuzetne sezone u kojoj je Dinamo osvojio prvenstvo, Kup i Superkup, u kojoj je prezimio u Europi, stigao do osmine finala Konferencijske lige. Istina je da je taj cijeli period bio i jako turbulentan, da su se vodile borbe oko vlasti,da su plavi patili i zbog dugog boravka u Europi pa je bilo i lošijih rezultata u domaćem prvenstvu. No, kad su se zahuktali u završnici sezone, pomeli su konkurenciju i sad mogu slaviti.

Nismo imali vremena trenirati

Bilo je neočekivanih poraza i u Europi i kod kuće, posrtaja koji za Dinamo nisu uobičajeni, bilo je kriza upravljanja, bilo je i kriza oko trenera, smjene Bišćana, pa neprestano upitnog statusa Sergeja Jakirovića, da bi sve završilo sjajno. I koliko god s plavima patili i njihovi navijači, vjerujemo da bi svi ovakvu sezonu poželjeli jer, kad je teško i neizvjesno, onda su trofeji još slađi.

– Presretni smo nakon svega što se izdogađalo. Veliki pečat ovoj sezoni udarili smo pobjednom nad Rijekom u prvenstvu na Rujevici, protiv Osijeka smo u teškoj utakmici potvrdili naslov, bili smo uporni kao i u cijeloj sezoni. Zbog toga je bilo dosta emocionalnog pražnjenja pred prvu utakmicu finala Kupa s Rijekom, zato sam znao da ćemo puno bolje odigrati u uzvratu, u tom pravom finalu. Zasluženo smo uzeli ta dva trofeja jer bili smo uporni, najustrajniji, pokazali smo mentalitet pobjednika, a u tim utakmicama pokazalo se i iskustvo naših senatora, lidera – rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Dinamo će sezonu zaključiti utakmicom s Rudešom, a u oči bode podatak da će to plavima u ovoj sezoni biti 59. utakmica, to je rekord kluba od osnivanja Građanskog 1911. godine.

– Posao u Dinamu nema veze s bilo kojim drugim klubom u kojem sam bio, tempo je takav da nema vremena za slavlje ili tugovanje. Znamo da svi žele da Dinamo uvijek igra dobro, da se pobjeđuje, ali kad imate takav ritam utakmica, onda nemate prave treninge, već samo regeneraciju, ali pokazalo se da ovi momci to mogu iznijeti.

U prošloj utakmici, kod Slavena Belupa, Jakirović je dao priliku i igračima koji su manje igrali, pa i mladim snagama, za očekivati je da će na travnjak i danas istrčati 'kombinirani' Dinamo.

– Dio glavnih igrača već je na odmoru, neki su u mladoj reprezentaciji, dio ćemo igrača poštedjeti jer su stalno imali sitnijih problema. Sigurno je da će od početka igrati tri ili četiri naša juniora, plan je da i ostali uđu tijekom susreta – kaže Jakirović.

Proslava naslova prvaka počet će kad sudac Lovrić označi kraj susreta pred rasprodanim Maksimirom, plavi će dobiti svoje medalje, podići pehar za naslov prvaka po 25. put u Hrvatskoj, a onda otvorenim autobusom krenuti kroz grad do Trga bana Jelačića.

Zagreb: Navijači na Maksimiru priredili doček igračima Dinama nakon pobjede u Rijeci i osvajanja duple krune
1/16

– Nakon što smo protiv Osijeka matematički osigurali naslov prvaka, pričamo o toj proslavi i u Maksimiru i na glavnom gradskom trgu te pozivam sve da dođu, čak ljude i ne treba pozivati, zadnjih desetak dana osjeća se ta posebna atmosfera, bit će to točka na i ove sezone, tog autobusa već dugo nije bilo, ljudi su se zacijelo zaželjeli proslave i očekujem pravu feštu na Trgu – zaključio je Jakirović.

Zaplavimo Zagreb

Pozvao je Dinamo svoje navijače da okite svoje balkone i prozore plavim rekvizitima, da 'zaplave' grad i da dođu slaviti s Dinamom. Zaslužili su slavlje svi u Dinamu, ali zaslužili su ga i navijači koji su ove sezone doista bili sjajna podrška, takvu Dinamo već dugo nije imao. I ti navijači pomogli su plavima da na kraju ovako uspješno izguraju ovu sezonu.

Potom će dio plavih u reprezentacije, veći dio na odmor, no sigurno će 1. lipnja biti uz TV ekrane i gledati finale Lige prvaka te navijati za Luku Modrića i Real Madrid jer, bude li Real slavio nad dortmundskom Borussijom, Dinamo će izravno u play-off Lige prvaka, a tamo su suparnici koje se može proći (zasad su to Ferencvaros, Young Boysi, Qarabag i Slovan Bratislava) i ući u skupinu Lige prvaka.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
sttipe
14:22 26.05.2024.

Liga je 1000%, namištena, ovo je sprdačina!!! Ista maf.ja drži i dinamo i sve ostale!! Onog Dialla, i još PUNO toga SAMO TO OBJAŠNJAVA!!!

ST
sttipe
14:19 26.05.2024.

U momentu kad im se slomila sezona, i kad se očekivala ulica i u dinamu, dođu 2 nepostojeća penala u Osjeku, i dinamo se izvuče... Poslje se pokrade konkurente na "malim utakmicama", i tako im dolaze u situaciju da njima odgovara i nerješeno, i pola posla je unaprid odrađeno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije