Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska je u finalu!!! Norveška pala nakon povijesne drame, Musa zabio u posljednjim sekundama!!

Hrvatska je u finalu!!! Norveška pala nakon povijesne drame, Musa zabio u posljednjim sekundama!!
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
24.01.2020. u 20:55

Heroji, majstori, legende! Živcirali smo se, morali smo 80 minuta čekati na pobjedu u polufinalu Europskog prvenstva, ali naše rukometaše isplatilo se čekati, i živcirati zbog njih. Jer, u borbi titana pala je Norveška, poslije 80 minuta utakmice rezultat na semaforu bio je 29:28.

Za ulazak kauboja u veliko finale Europskog prvenstva!

Imali smo pobjedu u rukama. Imali smo 23:22, primili smo pogodak i imali smo zadnjih dvadesetak sekundi za pobjedu. No, napravili smo akciju iz koje nismo pravo ni šutnuli na njihova vrata. Sve je ovo podsjećalo na ono polufinale s njima na svjetskom prvenstvu u Francuskoj, 2017. godine. I opet smo imali sedmerac po isteku drugog produžetka, ali ovoga puta Duvnjak je pogodio za nove produžetke.

Karačić je promašivao

Prvo poluvrijeme odigrali smo kao iz snova. Primili smo samo deset pogodaka, obrana je potpuno zaustavila njihovu kontru, a nakon početnih nekoliko pogodaka zaustavljen je bio i Sagosen, po mnogima trenutačno najbolji svjetski rukometaš. Dobra vijest je da su Cindrić i Karačić igrali. Cindrić od početka, a Karačić je naknadno ušao i također odigrao prilično puno minuta. Duvnjak je opet bio sjajan kao prednji u obrani 5-1, a Marin Šego sjajan na vratima. Po službenoj statistici Šego je poluvrijeme završio s 55 uspješnih obrana. No, nije uvijek vjerovati statistici jer je po nama imao osam, a ne šest obrana. A sebi ipak vjerujemo.

>>> Pogledajte gostovanje Zvonimira Bilića u studiju Večernjeg TV-a

Ipak, igrač prvog poluvremena je Marino Marić. Postigao je pet pogodaka iz pet pokušaja. Stalno smo forsirali igru na crtu jer je to nešto što norveški izbornik sigurno nije očekivao. Dobro, nije svaki put uspjela lopta doći do Mare, ali one koje su došle bile su u mreži.

Drugo poluvrijeme počelo je sjajno. I tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica da je Karačić iz kontre pogodio za 16:12. Ali nije i od tog trenutka stali smo u napad i evo Norvežana u 10. minuti nastavka na 15:15. Uspjeli smo se oporaviti, povesti s 19:17, no nekoliko promašenih kontri, posebice Karačića, skupo nas je koštalo.

Kad je Norveška povela s 23:21, pet minuta prije kraja izgledalo je gotovo. Onda se ukazao Ašanin i s dva obranjena sedmerca vratio nas u igru. 

Komentara 98

TO
Tomisl
21:11 24.01.2020.

Veliko Vam hvala Rukometasi !!!

WE
WESTCHESTER
21:24 24.01.2020.

Bravo

SO
sohnahoakasaa
22:33 24.01.2020.

Neopisivo......Bože dragi, to su sinovi očeva, djedova i pradjedova svojih. Sportaši nas uvijek podsjete tko smo i što smo a onda se sjetimo i svih drugih po kojima će mo se uvijek pamtiti i poštovanje zaslužiti. Svih posebnih naših, nas Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije